Mike sluit wegseizoen af met een vierde plaats

Sam Bennett heeft solo de slotrit in Turkije gewonnen, zijn derde zege deze week. De Ier van BORA ging op het klimmetje op 1,5 kilometer verrassend aan. Achter hem spurtte de Spanjaard Eduard Prades naar 6 bonificatieseconden, waarmee hij Aleksej Lutsenko nog uit de leiderstrui reed.

Vierde in Istanbul, 13e in eindklkassement
Met een vierde plaats in de slotrit van de Ronde van Turkije  beëindigde Mike vandaag op een mooie manier zijn wegseizoen. Bijna kon Mike  – voor het laatst in de kleuren van Sunweb – zich nog mengen in de strijd voor de tweede plaats. Een valpartij van een renner voor hem zorgde ervoor dat Mike even uit balans raakte en opnieuw zijn schoen in het pedaal moest klikken. Op de streep kwam hij nog bij het achterwiel van Prades en Drücker, de nummers twee en drie. Met deze prestatie stelde Mike ook zijn 13e plaats in het eindklassement veilig. Zijn achterstand op eindwinnaar Prades is 19 seconden.

Vroege vlucht
Sunweb had Vervaecke mee in de vroege vlucht. Nadat deze als laatste van de koplopers was ingerekend, kon het peloton zich opmaken voor de verwachte sprint op een hellende aankomst. De demarrage van Benett zorgde echter voor een onverwachte afloop waarin Mike een mooie rol speelde.

Een tweede plek  had erin gezeten
"Het was vandaag beslist een tricky finale. De laatste twee kilometers in het centrum van Istanbul gingen bochtig bergop. We zouden in de finale kijken of Edward bij me zat. Deze kwam me zelfs voorbij en daarna ging ik hem weer voorbij. Toen heb ik mijn eigen sprint gereden.  Dat ging perfect – voor de tweede plek dan – , tot ze net voor mij in de laatste bocht onderuit gingen. Ik verloor snelheid en kwam op de streep weer aan het wiel van de nummers 2 en 3. Een tweede plek had er zeker in gezeten", besluit Mike zijn nabeschouwing.

Back to Top