Mike brengt Theuns naar voren in massaprint en behoudt zijn 13e plaats in rangschikking

In de Ronde van Turkije is Alvaro Hodeg  naar de overwinning gesneld, de 71e voor Quick-Step dit seizoen. De Colombiaanse sprinter hield in een massasprint Degenkolb (2e) en Haas (3e) achter zich.

Mike in lead-out
Edward Theuns die door Mike en zijn ploegmaats naar voren was gebracht, bleef steken op een 6e plaats. Mike verloor geen tijd en met zijn 39e plaats behield hij zijn mooie 13e plaats in de algemene rangschikking. Zijn achterstand op leider Lutsenko bedraagt 19 seconden.

Treintjes
De vroege vluchters kregen vandaag weinig voorsprong en nadat zij op 9 km voor de streep waren ingerekend, werden de sprinttreintjes geformeerd.

Plannen voor morgen
"We hebben een goede lead-out gedaan", vertelt Mike.

"Helaas moesten van iets te ver komen en Edward moest vervolgens nog even inhouden. Daardoor zat er niet meer in dan een 6e plaats. Morgen hebben we weer hetzelfde plan. Edward heeft daar vorig jaar immers gewonnen. Allereerst gaan we voor de etappezege. Het sprintdoel is hoofdzaak, daarna komt het handhaven van mijn klassementspositie."

Europe en Azië
Morgen volgt de ontknoping van de Turkse rittenkoers in een vrij vlakke etappe die in Bursa begint en rond halftwee in Istanbul eindigt. Om in de finishplaats te komen moeten de renners door een tunnel die Azia verbindt met Europa. Eurosport zendt de finale uit. Edward Theuns won vorig jaar de slotetappe waarvan de laatste kilometers 7% omhoog lopen.

 

Back to Top