Mike 15e in aankomst bergop en 13e in algemeen klassement

Pas in de slotmeters met een stijgingspercentage van 10% kwam Mike iets tekort om mee te sprinten voor de overwinning in een bergetappe. 9 seconden achter winnaar Lutsenko (Astana) arriveerde Mike als 15e in Selçuk. Zijn beoogde kopman Louis Vervaeke kwam in het gezelschap van Laurens ten Dam binnen op bijna 4 minuten …

Bergetappe
Na drie vlakke etappes, die een voorspelbaar verloop kenden, waren de klimmers vandaag aan zet in de koninginnenrit van de Ronde van Turkije.  Zeven avonturiers kozen snel het hazenpad om de klim van eerste categorie te bedwingen. Samen sprokkelden ze een voorsprong van vier minuten bij elkaar, die in de slotfase echter snel terugliep.

Klein peloton met Mike
Een uitgedund peloton mocht zich opmaken voor de slotklim. Sunweb was hierin goed vertegenwoordigd. Mike had er met o.a. Arndt en Ten Dam voor gezorgd dat Louis Vervaeke op het juiste moment van voren zat. Vervaekes versnelling leverde hem slechts enkele meters voorsprong op. Spoedig moest hij vervolgens het pelotonnetje laten gaan, waarin Mike als enige van de twintig overgebleven renners de kleuren van Sunweb kon verdedigen.

Algemeen klassement
Ritwinnaar Lutsenko start morgen in de blauwe leiderstrui. Ulissi is tweede op 4 seconden. Mike staat op een mooie 13e plaats. Zijn achterstand is 19 seconden.

Tevreden
Een tevreden Mike blikt na afloop van de etappe terug:

"Vandaag vertrok ik met de opdracht om Louis af te zetten aan de voet van de klim. Dat verliep uitstekend. Hij ging er ook meteen voor met enkele aanvallen. Ik voelde me goed en ben blijven zitten in de groep. Uiteindelijk waren er niet veel meer over. Ik ben maar blijven geven bergop, maar de slotmeters waren net te lastig. Normaal gesproken moet ik morgen weer zorgen voor de lead-out, maar we zullen morgenvroeg eens even kijken wat we precies gaan proberen."

Wielerflits
Site Wielerflits publiceerde vandaag een mooi interview met Mike.

Zesde etappe
Morgen rijden de renners van Selçuk naar Manisa. Deze zesde etappe kent een serieuze beklimming. De finish is al rond 12:30 uur. Eurosport 2 zendt een soort samenvatting uit na afloop van de Ronde van Lombardije.

Back to Top