Prima voorbereiding op sprint van Arndt

Sam Bennett heeft opnieuw de zege gegrepen in de Presidential Cycling Tour of Turkey. De Ier overleefde de lastige finale naar Marmaris en hield Maximiliano Richeze achter zich in de eindsprint. Bennett blijft uiteraard ook leider. Mike deed goed werk voor Nikias Arndt en kwam als 35e over de streep in dezelfde tijd als de etappewinnaar.

Langs de Lyrische Kust
De derde etappe voerde voor een groot gedeelte langs de Lyrische Kust. Vanuit Fethiye ging het over een afstand van 137,2 kilometer naar badplaats Marmaris. Een derde (massa)sprint behoorde tot de mogelijkheden, maar de lastige finale kon roet in het eten gooien. Zeven koplopers reden bijna de hele middag voorop. Würtz Schmidt, Barceló en Reyes bleven met z’n drieën over. De tempoversbelling van Astana was funest voor de drie koplopers, die op 13 kilometer van de finish werden ingerekend. Vooral Nicolas Roche zorgde op de top van de laatste klim voor een fikse tempoversnelling.

Plan A en B
Team Sunweb gokte op Edward Theuns en verder moest ook Louis Vervaeke ongeschonden aan de streep komen. De Belg Theuns kon de klim helaas niet overleven en Mike deed de sprintvoorbereiding voor zijn Duitse ploegmaat Nikias Arndt. Dat deed hij voorbeeldig tot zo'n driehonderd meter voor de streep. Helaas kwam Arndt niet verder dan de elfde plaats

Mike: "Op de klim moest ik inderdaad op Edward Theuns wachten, want dat was plan A. Hij gaf echter op het einde aan dat hij het niet kon bolwerken. Ik ben toen naar het peloton gesprint. De tweede plan was om de sprint te doen met Nikias Arndt. Daarbij dook ik aan de rechterkant in de ruimte die er was en kon zo doorstomen tot ongeveer derde positie. Bij die manoueuvre kon Nikias nét niet mee. Dat was jammer. Morgen wordt het weer wat lastiger met meer hoogtemeters. Daarin proberen we Louis Vervaeke zo lang mogelijk bij te staan."

Back to Top