1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Simon Yates heeft een vandaag een dubbelslag geslagen in de loodzware 14e Vuelta-etappe. Op de moordende slotklim was hij de sterkste van een groepje je favorieten en pakte opnieuw de leiderstrui.

Zware koers
Na een snelle start ontsnapte Michal Kwiatkowski al na 5 km uit  het peloton. Nicolas RocheThomas De GendtAlessandro De MarchiMichael Woods en Ivan Gárcia Cortina voegden zich bij hem. Meer dan 3 minuten voorsprong kregen zij echter nooit. De hele dag werd er namelijk hard gereden in het peloton, terwijl het parcours erg zwaar was.

Klassementsrenners aan het front
In de slotfase bleven er slechts drie renners over van de kopgroep: Gárcia Cortina loste, De Gendt had pech en Woods viel. Vlak voordat de slotklim begon, werd de laatste vluchter, Kwiatkowski, bijgehaald door het groepje  de klassementsrenners, met Kruijswijk en Kelderman. Kruijswijk viel aan, maar werd weer ingerekend. Kelderman (15e) kon in de laatste twee kilometer het tempo niet meer volgen, reed in zijn eigen tempo verder en verloor een minuut. Kruijswijk kwam 11 seconden na winnaar Yates als 6e binnen. In het algemeen klassement staan zij nu respectievelijk 5e (op 1:23) en 12e (op 1:23).

Rugproblemen
Door een rug die na zijn valpartij 'vast' zit, besloot  Mike – noodgedwongen – zich vandaag op de eerste klim niet te forceren, maar zijn eigen tempo te kiezen. Na de klim ging het beter en slaagde hij erin terug te keren in het peloton. 45 km voor de streep zagen we dat Mike definitief moest afhaken. In het gezelschap van ploeggenoot Fröhlinger arriveerde hij op ruim twintig minuten als 101e op de top van de slotklim. In het algemeen klassement steeg hij enkele plaatsen: 119e op 2:20:38 van Yates.

"In het begin werd ik inderdaad gelost door de problemen met mijn rug. Gelukkig ging het niet hard en kon ik via de auto's terugkomen in de groep. Daarna ging het wat beter, maar toen de finale begon, moest ik inderdaad lossen. Mijn verzet geeft aan hoe steil het was op weg naar de finish: 34x32 ..."

15e etappe
Morgen is het slotstuk van drie bergetappes. De finish ligt weer op een klim in Lagos de Covadonga. De renners starten om 12:45 en zullen rond 17:30 aankomen.