Mike moest in de slotfase van de vierde rit van de Ronde van Polen helaas opgeven. Hij kwam ten val in de laatste tien kilometer van de rit naar Szczyrk. Na onderzoek in het ziekenhuis werd een breuk in de derde nekwervel geconstateerd. Ook een kleine breuk in het sleutelbeen, gekneusde ribben en diverse schaafwonden. Mike was goed gestart in Polen met drie top tien klasseringen in de eerste dagen.

Toedracht valpartij
De valpartij deed zich voor in de afdaling van de laatste beklimming (Col du Szczyrk). Een ploegleidersauto moest uitwijken op het moment dat Mike links wilde passeren. 

Etappewinst Kwiatkowski

De etappe werd gewonnen door Michal Kwiatkowski. De Sky-renner wist op de muur van Szczyrk als enige een versnelling van Dylan Teuns te beantwoorden. De Belg had uiteindelijk geen antwoord op de eindsprint van de Pool, die ook de nieuwe leider is. In het spoor van beide kemphanen eindigde George Bennett (LottoNL-Jumbo) knap als derde.

Klassementsrenners aan zet
In de eerste drie dagen van de Ronde van Polen waren het de sprinters die de lakens uitdeelden. Tijdens de vierde etappe naar Szczyrk mochten de snelheidsduivels het echter rustig aan doen, want met vier beklimmingen van de eerste categorie was het klimmen geblazen! Met de ‘muur van Szczyrk’ werd het beste duidelijk voor het laatst bewaard.

Sky controleert de koers
De Sloveen Tratnik bleef in de finale over van de drie koplopers. Al was dat niet voor lang, want met nog ruim vijftien kilometer te gaan sloten George Preidler, Ivan Rovny, Jorge Arcas en Patrick Konrad aan. Sky, BORA-hansgrohe en BMC: meerdere ploegen probeerden hun kopman zo goed mogelijk af te zetten aan de voet van de muur van Szczyrk. Het was uiteindelijk Richard Carapaz die onder de rode vod het knuppel in het hoenderhok gooide. Hij leek op weg te zijn naar de overwinning, maar de Ecuadoriaan viel volledig stil in de laatste honderden meters. Het was Dylan Teuns die op tweehonderd meter van de streep zijn versnelling plaatste, maar Kwiatkowski wist de Belg met een ultieme versnelling nog te remonteren. Sunweb-kopman Sam Oomen eindigde in het spoor knap als zevende.

Ronde van Spanje
Mike: "Vuelta? Dat wordt afwachten, maar het zal heel moeilijk gaan worden."