Vandaag de derde rit in de Ronde van Polen en ook de derde sprint en opnieuw een top tien klassering voor Mike. De rit van Stadion Slaski naar Zabrze over 140 kilometer werd gewonnen door de 21-jarige Álvaro José Hodeg. Na twee maal een tweede plaats achter Ackermann won de Columbiaan dus de derde rit. De leiderstrui komt ook in handen van ritwinnaar Hodeg.

Massasprint
De vroege vluchters kregen maximaal vierenhalve minuut, maar in het peloton zaten heel wat mannen die de derde en vermoedelijk laatste kans op een massasprint niet aan zich voorbij wilden laten gaan. Op tien kilometer van de meet werden zij dan ook weer ingerekend en was het wachten op de massasprint.

Pascal Ackermann wilde maar wat graag zijn derde ritzege op rij pakken, maar hij werd ingesloten. De strijd om de ritzege zou echter aan de andere kant van de weg plaatsvinden, waar Michael Mørkøv zijn ploegmaat Hodeg uitstekend gangmaakte. De Colombiaan bekroonde dan het werk. Team Sunweb trok opnieuw de 'kaart Teunissen', waarbij Johannes Fröhlinger zorgde voor het voorbereidende werk. In deze derde sprint kreeg Mike geen ruimte en zat wat opgesloten.

Teleurstelling na tiende plek
Mike: "Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Ik kon eigenlijk geen fatsoenlijke sprint doen. Ik zat ingesloten en moest zelfs remmen. Er zat daarom niet meer in dan een tiende plaats.

Tiende plaats in klassement
In het klassement nam Hodeg de koppositie over van Ackermann, die nu volgt op de tweede plaats. Het is onwaarschijnlijk dat zij morgen nog steeds bovenaan staan. Mike staat op een dertiende plaats in het algemeen klassement op 22 seconden van Hodeq.

Morgen de langste etappe
Etappe vier is de langste etappe en biedt kansen voor een eerste schifting in het algemeen klassement. Na ongeveer honderd vrijwel vlakke kilometers doemt de eerste beklimming van de dag op. Na het bereiken van deze top dalen de renners af om een andere klim van de eerste categorie tweemaal af te werken. Hierna wordt de eerste beklimming van de dag nog eens opgereden. Vervolgens trekken de coureurs in dalende lijn richting de finish. De slotkilometer kent een gemiddeld stijgingspercentage van 11%, met uitschieters tot 17%. Een mooie aankomst voor klimmers met een sterk eindschot. Finish wordt verwacht rond 16:45 uur.