Morgen reist Mike met zijn ploeggenoten richting Polen. Aanstaande zaterdag begint in Krakow de 75e editie van de Tour de Pologne. Een meerdaagse koers over zeven dagen, die op vrijdag 10 augustus eindigt in Bukowina Tatrzanska. De laatste etappewedstrijd als voorbereiding op de Ronde van Spanje.

Parcours
Net als de voorbije jaren staan er zeven etappes op het programma. De eerste drie lijken op maat voor sprinters, al moet er wel iedere dag geklommen worden. In de laatste vier dagen kunnen vooral 'punchers' en klimmers hun kansen grijpen. Een tijdrit ontbreekt. De ritten zijn ook niet extreem lang. De kortste rit gaat over 129 kilometer. Op de vierde dag zitten de renners waarschijnlijk het langst in het zadel (179 kilometer)

Plannen van Team Sunweb
De ploeg staat aan de start met Sam Oomen (rugnummer 94), Phil Bauhaus (91), Johannes Fröhlinger (92), Lennard Hofstede (93), Michael Storer (95) en Louis Vervaeke (97). Mike draagt de komende week het rugnummer 96. Klimmer Oomen en sprinter Bauhaus vormen de speerpunten in deze 7-daagse Worldtour-koers.

Rol van Mike
Mike: "De eerste dagen zal ik me vooral richten op de sprint met Phil (Bauhaus, red.). Later in de koers, als het heuvelachtiger wordt heb ik het iets makkelijker, Ik zal dan zo lang mogelijk kopman Sam Oomen bijstaan. Daarna zullen vooral de klimmers in onze ploeg de ondersteunende taak overnemen."

Weer een Belg?
De laatste twee edities werden gewonnen door een Belg. Vorig jaar imponeerde namelijk Dylan Teuns, één jaar eerder was het Tim Wellens die de Ronde van Polen op zijn naam schreef. Ook in Polen hoge temperaturen in de eerste ritten; daarna verkoeling met mogelijk verfrissende regenbuitjes. De koers is ook dit jaar bij Eurosport iedere dag live te volgen. José Been & Co schakelen ongeveer één uur voor de finish in.