Een lastige dag voor gedecimeerd Team Sunweb

De resterende drie Sunweb-renners kregen vandaag weer een lastige bergrit voorgeschoteld, met o.a. twee beklimmingen van de 2e categorie. Direct na vertrek in Grenoble lag de snelheid in het peloton hoog.

Nadat uiteindelijk negen renners erin geslaagd waren enkele minuten voorsprong te nemen, ging het tempo in het peloton omlaag.

Eigen tempo in slotklim
In de eindfase van de etappe gaven de ploeggenoten van de klassementsrenners gas, waarna veel van de mindere klimmers moesten lossen. Bij het begin van de klim naar de finish werd duidelijk dat de vroege vluchters zouden worden ingerekend. In deze fase van de koers haakte Mike als laatste van zijn ploeg af. 15 minuten na de winnaar  bereikte hij in een klein peloton de meet. In het algemeen klassement staat hij nu 93e.  

Nieuwe drager gele trui
Dan Martin ((UEA Team Amirates) boekte vandaag zijn eerste zege van het seizoen. Hij versloeg Geraint Thomas ( Team Sky) en Adan Yates ((Mitchelton – Scott). Thomas neemt de gele trui over van Moscon.

Morgen weer klimmen
Zaterdag staat weer een bergetappe op het programma. Rond het middaguur is de start in Frontenex, de finish is in La Rosière.

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter