1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Julian Alaphilippe heeft de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De 25-jarige Fransman was op de slotklim naar Lans-en-Vercors de sterkste. Achter hem eindigden Martin en Thomas als tweede en derde. Gianni Moscon is de nieuwe klassementsleider, nadat hij die positie overnam van zijn ploeggenoot Michał Kwiatkowski. Mike kwam na 181 kilometer als 88e over de eindstreep in Lans-en-Vercors.

Hels tempo in eerste wedstrijduur
In deze eerste bergrit had het peloton er duidelijk zin in. Het peloton brak eventjes in tweeën, maar onder impuls van AG2R La Mondiale kwam alles terug samen. Acht renners – onder wie Edvald Boasson Hagen, Bryan Coquard en Lukas Pöstlberger kozen het hazenpad. Zij kregen een vrijgeleide van het peloton in het tweede wedstrijduur. Sky hield de vlucht vervolgens onder controle. Op de voorlaatste klim brak de kopgroep in stukken, waarna Dario Cataldo (Astana) solo ging. Pas in de slotkilometer werd Cataldo teruggegrepen, waarna Alaphilippe vrij eenvoudig de sprint met vier won.

Mike probeerde in de beginfase nog mee te gaan
Mike: "De rit was wel oké, helemaal uitgewoond was ik zeker niet. Met de benen van vandaag had ik dinsdag meegezeten. Maar goed, dat telt niet! We verliezen met Roy (Curvers, red.) en Johannes Fröhlinger weer twee renners en zijn nog slechts met z'n drieën over. Ik moest op de voorlaatste klim (Mont Noir) de groep laten gaan en kwam op 14 minuten en 38 seconden binnen. In de beginfase hebben we hard gewerkt om mee te zitten, maar dat lukte helaas niet. Veel geluk hebben we natuurlijk niet als je weet dat al vier renners thuis zitten. Toch proberen we het beste eruit te halen."
In het algemeen klassement steeg Mike elf plaatsen en staat nu 81e op 23:21 minuten

Vijfde etappe
De rit naar skidorp Valmorel kent twee gezichten. In de eerste twintig kilometer na de start in Grenoble volgen er twee cols van tweede categorie, die ideaal zijn voor het opzetten van een ontsnapping. Hierna volgt een lange verplaatsing via het dal, voordat als toetje de slotklim naar Valmorel opduikt. De aankomst is op een 12,7 kilometer lange col van de buitencategorie, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7 procent.