Ploegentijdrit met slechts vijf renners

Sky heeft in de 35 kilometer lange ploegentijdrit van het Critérium du Dauphiné flink uitgepakt. Zij zetten in Louhans-Châteaurenaud de klok stil op 36 minuten en 33 seconden. Daarmee heroverde Michal Kwiatkowski de gele trui, die hij gisteren moest afstaan aan Daryl Impey. Team Sunweb noteerde over deze afstand een tijd van 39 minuten en 44 seconden.

Slechts met vijf renners
Team Sunweb rolde vandaag als eerste van het startpodium, maar legde gehavend de 35 kilometer lange beproeving af. Laurens ten Dam en Chris Hamilton moesten namelijk eerder deze week al de strijd staken, waardoor de vijf overgebleven renners de klus moesten klaren. Naast Mike waren dat Roy Curvers, Johannes Fröhlinger, Martijn Tusveld en Phil Bauhaus. Mike sprak over een solide race tegen de klok.

Sky ijzersterk
BMC werd achter de Sky-mannen uiteindelijk tweede op 38 seconden en daarmee bleven ze Lotto-Soudal nog een 15 seconden voor. In het klassement zijn al grote verschillen ontstaan. Zo staan er nog slechts acht renners binnen één minuut van Kwiatkowski. Daarbij zijn ook nog eens drie ploeggenoten.

Klassementen
Met de 22e plaats in de ploegentijdrit staat Mike nu op een 91e plaats in het algemeen klassement op 8 minuten en 54 seconden van Kwiatkowski.

Vierde etappe
De vierde rit markeert het begin van een zwaar slot van deze Dauphiné. De laatste vier dagen is het klimmen geblazen. De openingsfasie is nog vlak, maar in het tweede gedeelte kunnen de klimmers zich uitleven. Met de Col du Mont Noir wordt de eerste col van de buitencategorie genomen. De beklimming is 17,5 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9%. De rit wordt afgesloten met een 4,8 kilometer lange slotklim naar Lans-en-Vercors.

Longlist Tour de France
Mike is één van de twaalf renners, die is opgenomen in de longlist voor een Tour-selectie. De ploeg maakte dit vandaag bekend in een persbericht. Er moeten nog vier renners afvallen. De Tour start op 7 juli op het eiland Île de Noirmoutier. Naast Tom Dumoulin zijn Michael Matthews en de van een blessure herstelde Wilco Kelderman zeker van de partij. De andere renners op de longlist luisteren naar de namen Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Simon Geschke, Chad Haga, Edward Theuns en landgenoten Roy Curvers en Laurens ten Dam.

Back to Top