Geen Sunweb-renners in eerste peloton

De tweede etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitser van BORA-Hansgrohe toonde zich de snelste in de eindsprint. Kwiatkowski - gevallen in de laatste twee kilometers - verliest de leiderstrui aan Daryl Impey, die door zijn derde plaats vier bonificatieseconden wist te grijpen. Mike kwam als 102e over de streep met een achterstand van 5 minuten en 22 seconden.

Sky gooit tempo de hoogte in
De route (Montbrison-Belleville) was allerminst vlak; het zwaartepunt van de 180,5 kilometer lange rit lag – met vijf beklimmingen – duidelijk in het tweede gedeelte. De top van de laatste klim – de Col du Fût d’Avenas – lag op dertig kilometer van de aankomst, waarna een razendsnelle finale moest beslissen over dagwinst. Duchesne, Périchon, Backaert en Stalnov gingen er gelijk van tussen. Op de laatste beklimming bleek het tempo van Sky te machtig voor flink wat renners. Ze werden met bosjes gelost. Ook Mike kon het tempo niet bijbenen en kwam in een groep van de Fransman Bryan Coquard, die nog twee ploeggenoten meekreeg. Het gat kon echter niet meer gedicht worden.

Met nog vijftien kilometer te gaan nam Mitchelton-Scott het commando over, in dienst van Daryl Impey. Hierdoor smolt de voorsprong van de drie koplopers (Backaerts was inmiddels gelost) als sneeuw voor de zon, wat voor Stalnov het sein was om solo te gaan. Hij bleef als laatste over, maar werd op 5 kilometer van de meet ook gegrepen. 

Mike: "Ik werd gelost op de laatste klim. Ging net te hard. Ondanks de pogingen van mannen van Vital Concept Cycling Team, die bij mij in de groep zaten met sprinter Coquard konden we niet meer terugkomen. Tot deze klim verliep het redelijk, maar het tempo van de Sky-mannen op de Col du Fût d'Avenas was er teveel aan."

Persbericht Team Sunweb
Coach Aike Visbeek in het persbericht: "We hadden onze focus op Phil Bauhaus. Hij gaf echter al vroeg aan dat hij niet goed was. Toen hebben we ons op Mike gericht. De beklimming in de finale was er ook voor Mike teveel aan. Hij was onze laatste man, de rest was toen gelost. Na de klim viel het tempo nooit meer stil en zo kon de groep met Mike niet meer terugkomen. Verschillende renners zijn ziek; we hopen dat we iedereen snel weer fit krijgen."

Back to Top