Facts Criterium du Dauphiné

In 2016 debuteerde Mike in Criterium du Dauphiné. Twee jaar later - beter gezegd vanaf zondag - staat hij voor de tweede maal op de startlijst van de Franse rittenwedstrijd, die vroeger bekend stond onder Dauphiné Liberé. De wedstrijd duurt acht dagen en eindigt dus op zondag 10 juni in Saint Gervais Mont Blanc. 

Mike en zijn rugnummer
Het eerste rugnummer in de ploeg,191 is toebedeeld aan Mike. Normaliter het rugnummer van de kopman. We zullen zien of dat ook de bedoeling is. Naast Mike staan ook Phil Bauhaus (192), Roy Curvers (193), Johannes Fröhlinger (194), Chris Hamilton (195), Laurens ten Dam (196) en Martijn Tusveld (197) namens Team Sunweb aan de start.

Pittige Dauphiné; laatste vier ritten zwaar
De proloog in Valence heeft een lengte van 6,6 kilometer en is niet technische en volledig vlak. De eerste rit bevat zeven beklimmingen. Weliswaar van derde en vierde categorie, maar waarschijnlijk genoeg om een aantal snelle mannen te lossen. Ook de vierde dag een soortgelijke etappe met vijf colletjes in de laatste 100 kilometer. Op woensdag 6 juni staat een ploegentijdrit over 35 vlakke kilometers op het programma. In de vierde etappe begint het serieuzere klimwerk met een col buitencategorie en later een aankomst bergop. De dag erna aankomst in Valmorel, een klim van 12,7 kilometer a 7%. Op de zaterdag een korte rit met vier serieuze cols. De rit is gelijk aan de elfde etappe van de Tour de France. Ook op de laatste dag naar Saint Gervais Mont Blanc vier beklimmingen van eerste categorie.

Mike heeft goede gevoel weer te pakken
Mike: "Ik voel me weer goed en heb ook weer prima kunnen trainen na de Tour of California. Het wordt echter flink koersen in Frankrijk, al zijn de eerste dagen wel mooi te noemen. Ik ben ook razend benieuwd naar de proloog. Kortom, we proberen er een mooie week van te maken." 

Sporza, Eurosport 2 en Eurosport Player
De wedstrijd wordt uitgezonden door zowel Eurosport als Sporza. Op Eurosport zal vanwege Roland Garros uitgezonden worden op het tweede kanaal, verder is het te volgen via de Eurosport Player. Sporza zendt elke etappe uit op één. Doordeweeks vanaf 15:15 en in het weekend vanaf 13:30. In het weekend finishen de ritten rond 15:00, op weekdagen tussen kwart over vier en kwart voor vier.

Back to Top