1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De vierde dag van de Tour of California stond in het teken van een individuele tijdrit over 34,7 kilometer tussen San Jose en Morgan Hill. Met een gemiddelde snelheid van meer dan 51 kilometer per uur werd Tejay van Garderen de winnaar. Mede door de achttiende plaats van Egan Bernal neemt van Garderen de gele leiderstrui over van de Columbiaan. Hij heeft 23 seconden voorsprong in het klassement. 

Zonder tijdritfiets
Mike had geen tijdritfiets ter beschikking en klasseerde zich als 106e op precies zes minuten van de Amerikaanse etappewinnaar. Mike gaf aan dat hij goed doorgereden had en dat het wel lekker liep over de glooiende en brede wegen rond San Jose. Alleen Nikias Arndt had binnen het team Sunweb een tijdritfiets tot zijn beschikking. De overige Sunweb-renners werkten de tijdrit af op de reguliere wegfiets. Qua fitheid meldde Mike een lichte verbetering. "Ik voelde me wat beter dan de afgelopen dagen", aldus Mike. In het algemeen klassement staat hij nu 77e op 26 minuten en 28 seconden.

Klassementen
In de top tien noteerden we grote verschillen. Patrick Bevin, die tweede werd gaf slechts zeven seconden toe. Tao Geogheghan Hart als derde al 32 seconden. Leider Egan Bernal moest tegen een achterstand van 1 minuut en 23 seconden aankijken. Hij heeft nog één bergrit om de achterstand om te buigen in een voorsprong. In het algemeen klassement is Daniel Martinez nu derde op 37 seconden.