1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Ronde van Vlaanderen werd vandaag gewonnen door Niki Terpstra. De 33-jarige Nederlander won solo na een heroïsche koers van ruim 260 kilometer. Op het podium werd hij vergezeld door de Deen Mads Pedersen en Philippe Gilbert, ploegmaat en winnaar in 2017. Mike kwam op een prima achttiende plaats over de streep. Hij had slechts een achterstand van één minuut en dertien seconden op zijn landgenoot. Hij was de vierde Nederlander in de uitslag.

Late vroege vlucht 
Koud en regenachtig was het bij de start van de Ronde van Vlaanderen om half elf in de ochtend in Antwerpen. Stevig verpakt gingen de coureurs van start en in het eerste anderhalve uur reed het peloton stevig door om het warm te krijgen, met als gevolg dat er geen vroege vlucht wist te ontsnappen. Die ontstond na 70 kilometer. Tien renners namen maximaal vijf minuten. Maar Declerq en Keisse (Quick-Step Floors) bleven tempo maken in het peloton.

Na de Muur de eerste verbrokkeling
Op zo'n honderd kilometer van de meet doemde de Muur van Geraadsbergen op, die voor de eerste verbrokkeling zorgde. Op 2,5 minuut van de kopgroep kwam Mike als vijfentwintigste boven. Na de Muur kwamen weer groepen aansluiten. Vooraan vielen enkele koplopers weg en sprongen ook renners weer naar de kopgroep. Enkel Ivan Garcia Cortina en Tom Devriendt hielden uiteindelijk stand. Op de tweede beklimming van de Oude Kwaremont voerde Yves Lampaert het peloton aan. Verschillende favorieten moesten in aanloop naar de Paterberg achtervolgen. 

Met van Baarle en Langeveld richting Koppenberg
In de tussenperiode na de Paterberg zagen oud-ploeggenoten Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld hun kans schoon. De twee Nederlanders sprongen weg en sloten aan bij de koplopers. Na de Koppenberg bleven Langeveld, Van Baarle en Pedersen over op kop. In het peloton zette Niki Terpstra de boel op scherp op de steile flanken van de Koppenberg, waardoor een select gezelschap overbleef voor de laatste veertig kilometer. Mike werd even opgehouden op de Koppenberg en moest een voetje aan de grond zetten. Hij was echter snel weer op weg en kon aansluiten bij een groepje van negen renners. Deze groep zat op 15 a 20 seconden van de favorieten. Twee kilometer voor de Taaienberg maakte Mike in zijn eentje de sprong en kwam aansluiten bij de groep van de favorieten op zo'n dertig seconden van de drie leiders.

Laatste beklimming Oude Kwaremont
Ook Terpstra was niet direct in staat om het gat te dichten met het koptrio. Op de Oude Kwaremont dochtte hij het gat van vijftien seconden en ging als een komeet op en over de kopgroep. Op de laatste klim van de dag – de Paterberg – verdedigde Terpstra een voorsprong van vijf seconden op Pedersen en de grote groep volgde op 36 tellen. De winnaar van de E3 Harelbeke reed een sterke klim en breidde zijn voorsprong uit op zijn Deense achtervolger. De dappere Deen bleef telkens voor de favorieten uit rijden en volgde op twintig seconden van Terpstra. Het leverde hem een verdiende tweede plaats op. 

Verdienstelijke 18e plaats, ondanks aantal pechmomenten
Mike: "Een typische dag waar te veel gebeurt om samen te vatten. Ik reed dubbel lek na de eerste keer Oude Kwaremont, waardoor ik wat ver zat op alle opvolgende klimmetjes. Op de Muur in Geraadsbergen zat ik weer oké en was ik ook mee met de eerste groep. Ook bij de tweede beklimming van de Oude Kwaremont zat ik goed totdat ik vol moest remmen om niet onderuit te gaan. Toen brak het voor me en kwamen we terug voor de Paterberg, waar het weer opnieuw in tweeën brak. Daarna weer teruggekeerd, stonden we weer stil op de Koppenberg. Op dat moment kon ik nog wel naar een groepje springen, maar we zaten weer achter de breuk. Ik kwam op 38 kilometer van het einde weer in goede positie door over te springen op de Steenbeekdries. Maar voelde toen me wel wat minder en besloot om me te sparen. Bij de laatste beklimming van de Oude Kwaremont was het dan gewoon afzien. Ik ben natuurlijk niet ontevreden met de 18e plaats. Zeker niet slecht en ik weet nu dat je niet te veel moet tegenkomen. De achtervolgingen kosten natuurlijk steeds veel energie."