1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zeker geen toevalstreffer, die vijfde plaats in de eerste etappe. Want Mike mengt zich vandaag opnieuw tussen de beste sprinters en wordt zesde in de tweede etappe van Orzonville naar Vierzon over 187 kilometer. Met deze zesde plaats behoudt Mike zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. We mogen spreken van een bijzondere 'ouverture' van Mike in deze Parijs-Nice!

Etappe winst voor Groenwegen
Dylan Groenewegen won de rit in een massasprint. De Italiaan Elia Viviani moest genoegen nemen met een tweede plek, voor André Greipel. Arnaud Démare zat net voor Mike en blijft met zijn vijfde plaats in de daguitslag de leider in de koers.

Lang wachten op de ontsnapping van de dag
Uiteindelijk slaagden na 94 kilometers zes renners erin om alsnog te ontsnappen. Met Lars Boom was er één Nederlander vertegenwoordigd. Hij had gezelschap van Oliver Naesen, Thomas De Gendt, Tiago Machado, Manuele Boaro en Anthony Delaplace. De zes kregen echter niet meer dan een halve minuut ruimte van het peloton. Ongeveer 35 kilometer later leken de vluchters ingelopen te worden, al besloten Machado en Boaro om nog even door te gaan. Het duo kreeg wel een vrijgeleide en wisten de maximale voorsprong uit te bouwen tot drie minuten. Deze twee vrijbuiters zouden er ondanks hun moedige poging niet in slagen de verwachte massasprint te voorkomen. Op vier kilometer voor het einde volgde er een hergroepering.
 
Sprintvoorbereiding
In de laatste vier kilometer zagen we wegkapitein Roy Curvers naar voren komen. Mike zat in het wiel met daarachter weer Phil Bauhaus. Dat was het plan, zo waren de rollen verdeeld. In deze rit voor de sprinters werd opnieuw de kaart 'Bauhaus' getrokken.
Bauhaus kwijtgeraakt en daarna meegeschoven
"We wisten dat de finale hectisch zou zijn. Maar we zaten prima in positie. Phil Bauhaus raakt op 2200 meter ons wiel kwijt en toen moest ik dus wachten. Ik zat in tiende positie en zag Phil vijf tot zes plaatsen achter me zitten. Maar het was natuurlijk erg lastig om door te schuiven tot aan mijn wiel. Dit kwam door de mannen van Viviani, die versnelden. Uiteindelijk kwam hij op 500 á 600 meter voor de meet voorbij. Maar voordat ik de sprint kon aantrekken, begon de eindsprint al. Toen ben ik gewoon meegeschoven", vertelt Mike.
Mike kreeg trouwens veel reacties  van zijn collega's na zijn prestatie in de eerste rit: "Wel leuk."
 
Derde etappe: de langste !
De derde, en tevens langste etappe over 210 kilometer, kent een glooiend parcours. Met drie beklimmingen van de derde categorie wordt de strijd om de bergtrui heropend. De laatste kilometers zijn ook niet volledig vlak. Na de laatste beklimming van de dag zal het peloton in razende vaart naar de eindstreep denderen. De laatste kilometer is volledig vlak maar daarvoor loopt de weg wel nog anderhalve kilometer vier procent omhoog.