"Ik ben natuurlijk vooral met maart en april bezig en daarvoor is het natuurlijk nog best vroeg. Ik heb ook niet speciaal getraind voor deze koers, het belangrijkste hier is ook om goede lead outs te doen voor Nikias Arndt en Phil Bauhaus en verder ben ik nog vooral in opbouw en heb ik geen verwachtingen voor deze koers. Na het eerste gezamenlijke trainingskamp in december en de ploegenvoorstelling in Berlijn in het begin van dit jaar komt mijn eerste koers al snel. Sterker nog, na deze voorstelling zijn wij met een 7-tal renners al direct het vliegtuig ingestapt om ons in Australië voor te bereiden op de Tour Down Under."

Bijna een maand in Australië
"De eerste WorldTour koers van het jaar en dus ook mijn eerste koers. Deze begint over een paar dagen en zal zes dagen duren. Aangezien de reis en het tijdsverschil en het vroege tijdstip op het kalenderjaar voor een behoorlijke impact zorgen, zijn we extra vroeg hier naar toe gekomen om ons op tijd aan te kunnen passen. Na deze moeilijke eerste dagen hebben we nu nog een aantal dagen waarin we kwalitatieve trainingen hebben kunnen doen en bijvoorbeeld de lead-out al eens hebben kunnen testen. Hierdoor verliezen we ook niet al te veel ten opzichte van het normale trainingsschema waarin we veel uren maken in de Spaanse voorjaarszon."

After Tour Down Under
"Na de zes ritten en het inleidende criterium hier in Adelaide vliegen we door richting Melbourne waar we nog een criterium op het F1 circuit hebben, gevolgd door de Cadel Evans Great Ocean Road Race. We zijn uiteindelijk bijna vier weken in Australië en de seizoensindeling ziet er iets anders uit. Mijn voorkeuren en prioriteiten liggen nog steeds bij de klassiekers en daarvoor heb ik ook niet specifiek anders of zwaarder getraind voor deze koersen. Deze weken wordt het flink aanpoten met de 'Aussies' en andere kopmannen van WorldTour ploegen. Die zijn vaak al met goede voorbereiding en vorm naar Adelaide afgezakt. Maar duidelijk voor mij is dat ik de komende dagen ga werken in de leadouts voor Nikias Arndt en Phil Bauhaus. Verder zal ik ook klassementsman Sam Oomen ondersteunen waar maar mogelijk. Na de Australische maand gaan we nog een keer terug voor een trainingskamp in Spanje alvorens ik met een goede basis naar Abu Dhabi afreis. Helaas dus geen Omloop het Nieuwsblad dit jaar. Na deze koers beginnen dan de belangrijke weken met Parijs-Nice en de Vlaamse klassiekers. Tegen die tijd zal ik weer wat van me laten horen...

Voorlopig programma:
- SantosTour Down Under (16 toten met 21 januari)
- Cadel Evans Great Ocean Road Race (27 januari)
- Abu Dhabi Tour (21 tot en met 25 februari)
- Parijs-Nice (4 tot en met 11 maart)
- Record Bank E3 Harelbeke (23 maart)
- Gent-Wevelgem (25 maart)
- Dwars door Vlaanderen (28 maart)
- Ronde van Vlaanderen (1 april)
- Scheldeprijs (4 april)
- Parijs-Roubaix (8 april)

Website Mike Teunissen
De komende weken zijn we er weer met een voorbeschouwing en dagelijkse berichten uit Australië.