Gisteren vond de presentatie van het Team Sunweb plaats in Berlijn. Veel pers was weer aanwezig en ook Mike sprak met Bas van Mulken (L1) en Robin van der Kloor (Dagblad De Limburger). Een paar opvallende nieuwsfeiten waren er wel te beluisteren. Zo zal Mike dit jaar verhuizen naar Rosmalen en verlaat hij het Limburgse Ysselsteyn.

Waarschijnlijk geen Tour
"Ik ben een vrij allround renner en ben daarom met veel verschillende sprinters onderweg. Waarschijnlijk ga ik niet naar de Tour, al is dat nog niet 100% zeker. Die heb ik afgelopen jaar afgevinkt. Dat was een droom die in vervulling is gegaan", verklaarde Mike tegen L1-verslaggever van Mulken.  Mike zal wel in een grote ronde van start gaan. Het is op dit moment nog niet bekend of hij de Giro of de Vuelta gaat rijden.

"Kruispunt in mijn carrière"
Ook in een interview met Robin van der Kloor van Dagblad De Limburger deed Mike zijn verhaal.

Mike: "Dit jaar is een kruispunt: ga ik doorstoten naar de top of word ik een ondersteunende renner? Ik ben op dit moment een renner die alles een beetje kan. Ik wil heel graag kopman zijn in een klassieker, maar renners als Edward Theuns en Søren Kragh Andersen staan gewoon boven me. Ik heb het gevoel dat ik dit jaar moet laten zien dat er meer inzet. We bekijken ook welke rol ik kan spelen in functie van wegkapitein. Mijn contract loopt eind dit seizoen af, maar de ploeg is heel tevreden over hoe ik rij. Het wielrennen is de laatste jaren enorm veranderd; je kunt niet zomaar meer voor eigen kans rijden. Maar om eerlijk te zijn ben ik wielrenner geworden om te strijden tot de meet, niet tot die ene klim of kasseienstrook waar de finale openbreekt."

Team Sunweb
Het Team Sunweb schakelt Dopingsautoriteit in, waardoor de renners vaker intern worden gecontroleerd op doping. Sunweb neemt de kosten voor het anti-dopingprogramma voor zijn rekening. "Wij leveren hiermee een bijdrage om deze mooie sport te beschermen en hopen dat anderen dat ook gaan doen", aldus Tim Van den Bergh, commercieel directeur van de hoofdsponsor. De nieuwe aanpak geldt voor de mannen-, de vrouwen- en de opleidingsploeg.