Mike maakte dit jaar vrij laat een eind aan het wegseizoen 2017. Hij was eind oktober nog actief in de Tour of Guangxi. Dat wil niet zomaar zeggen dat hij ook later gaat beginnen aan het nieuwe seizoen. In tegendeel zelfs. Mike staat op dinsdag 16 januari 2018 aan de start van de 20e editie van de Santos Tour Down Under in Australië.

Tour Down Under
Deze eerste meerdaagse wedstrijd van het nieuwe wegseizoen duurt 6 dagen. Zes ritten, zonder tijdrit en etappes van rond de 150 kilometer. Op zondag 21 januari eindigt de wedstrijd in Adelaide.

Trainingskamp
Vandaag vertrok Mike met het team Sunweb naar het Spaanse Calpe. Al verschillende jaren het vertrouwde adres voor de trainingskampen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Calpe ligt aan de Costa Blanca tussen Valencia en Alicante en de temperatuur is in de maand december vrij aangenaam. Deze week schommelt de temperatuur tussen de 15 en 20 graden.

Slecht één trainingskamp!
Mike: "Het is zeker een goed moment om naar Spanje te vertrekken. Ik ga dit jaar slecht één maal naar Calpe, niet drie maal zoals verschillende van mijn ploeggenoten. Natuurlijk is het fijn om op heuvelachtige parcoursen en warmere oorden te trainen. Maar als je er drie maal in één maand komt, ken je het gebied wel. Ik heb alweer een paar week goed kunnen trainen. Nu eerst dan een flinke week trainen in Spanje en dan het laatste gedeelte van december overbruggen in Nederland. Op naar het nieuwe jaar. Op vrijdag 4 januari is de ploegenpresentatie in Berlijn. Daarna vertrekken we al richting Australië, op weg naar weer een nieuwe ervaring."