Mike nam vandaag deel aan de strandrace in Texel. Hij eindigde als achtste op 29 seconden van winnaar Jasper Ockeloen. De Europees kampioen op dit onderdeel liet Ramses Bekkenk achter zich op het Waddeneiland. De wedstrijd was 29 kilometer lang en de winnaar had iets minder dan een uur nodig. Het gemiddelde over het zand was bijna 32 kilometer per uur.

Reactie Mike
"Het waaide behoorlijk en er reed ook al snel een waaier weg met twaalf renners. Ik zat er helaas niet bij. Achter deze groep kwam ik in de achtervolging te zitten en kreeg daarbij hulp van de nationaal kampioen, Ronan van Zandbeek. Maar met z'n twee├źn tegen die twaalf was niet te doen. Ook al reden we steeds op zo'n kleine halve minuut. Uiteindelijk bleven er zeven koplopers over. In het laatste technische stuk naar de finish kon ik nog net aansluiten bij de laatste renner uit de kopgroep. Dat was wel spijtig eigenlijk."

Filmpje MTB strand race Texel
Op Facebook is een kort filmpje geplaatst, klik hier

Uitslag
: 1. Jasper Ockeloen 55:34; 2. Ramses Bekkenk op 9 sec.; 3. Bram Rood op 12 sec.; 4.Richard Jansen op 15 sec.; 5. Thijs Zonneveld op 16 sec.; 6. Jordy Buskermolen op 22 sec.; 7. Tim Kerkhof op 26 sec.; 8. Mike Teunissen op 29 sec. en 28.Laurens ten Dam op 3:35 minuten.