Een-na-laatste koers van seizoen 2017

Eén dag na de Ronde van Lombardije vindt Paris-Tours plaats. In tegenstelling tot de Italiaanse klassieker past de Franse wedstrijd de sprinters heel goed. Mike zal voor de vierde maal aan de start staan van deze klassieker. In 2014 als belofte renner bij Rabobank en in 2015 en 2016 als prof bij LottoNL-Jumbo. Sinds 2009 start de koers in de Eure-et-Loir regio en dit jaar trekt het peloton zich op gang in de straten van Brou. De renners krijgen voor deze 111de editie een parcours van 234,5 kilometer zonder echte moeilijkheden, behalve de Côte de Beau Soleil en de Côte de l'Epan, die in de laatste tien kilometer liggen. De snelle mannen zullen daarom attent moeten blijven want aanvallers hebben al eens voor een verrassing gezorgd.

Drie Duitsers, vier Nederlanders en een Deen
Team Sunweb neemt drie 'rappe' renners mee naar Frankrijk. De sprinters Phil Bauhaus, Max Walscheid en Nikias Arndt worden vergezeld door Roy Curvers, Søren Kragh Andersen, Albert Timmer en Ramon Sinkeldam. Mike start met het rugnummer 96, de complete startlijst staat hier.
Fernando Gaviria was de laatste winnaar, daarvoor Matteo Trentin (2015), Jelle Wallays (2014) en John Degenkolb (2013

Omstandigheden bepalen waarschijnlijk koers
Mike: "Dit is een mooie koers, zeker omdat ik er leuke herinneringen aan bewaar. Voor veel renners is Parijs-Tours de laatste koers van het jaar. Het wordt vaak een sprint, maar het zou ook helemaal anders kunnen lopen. De omstandigheden zullen een stempel drukken op het koersverloop. Bij de start zal het waarschijnlijk regenen, waarna het in de middag weer droog wordt. Er wordt windkracht 2 verwacht, vermoedelijk niet sterk genoeg voor waaiers. In 2014 won ik de koers bij de beloften. In 2015 werd ik negende nadat we met een grote groep vooruit bleven. Trouwens nog altijd met 49,6 kilometer per uur de snelste uitgave. Vorig jaar werd ik vierentwintigste."

Sporza en Eurosport
De koers zal vanaf 15.30 uur te zien zijn op Eurosport en op Sporza. Op de Belgische zender waarschijnlijk iets later, omdat eerst de veldrit in Ronse wordt uitgezonden.

Back to Top