1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Tim Wellens heeft de zesde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De Belg was in een regenachtige finale weggereden met Tom Dumoulin en klopte hem in de sprint. Dumoulin (Team Sunweb) is de nieuwe leider in het klassement. Mike kwam als vijftigste over de streep op 8 minuten en 32 seconden van Wellens. Hij zat in een groep van bijna vijentwintig renners. In het algemeen klassement staat Mike nog net in de top dertig, namelijk op een 29e plaats.

Op Saint Roch spat het veld uit elkaar
Veel renners wilden meezitten in de vlucht van de dag. Uiteindelijk lukte dat zes renners met Dylan van Baarle, Pieter Weening, Rory Sutherland, Tony Martin, Tao Geoghegan Hart en Alexis Gougeard. Samen reden de zes leiders naar een maximale voorsprong van ruim vijf minuten. Met nog vijftig kilometer voor de boeg nam Team Sunweb echter het heft in handen om de koers nog eens extra zwaar te maken. Vooral Roy Curvers en Mike deden de eerste schifting op kop van het peloton. Op dertig kilometer voor het einde ontplofte de wedstrijd volledig op de Saint-Roch. Het werk voor Mike zat er toen op.

Op de volgende steile beklimming leken Peter Sagan en Tim Wellens over de sterkste benen te beschikken. De twee kwamen samen boven op de top, maar Wellens moest solo verder omdat Sagan een lekke band had. De Belg bleef echter niet lang alleen, want even later kreeg hij gezelschap van Tom Dumoulin. Wat volgde was een strijd tussen dit duo en vijf achtervolgers met Stuyven, Benoot, Valgren Andersen, Naesen en  Van Avermaet. In de sprint wist Wellens vervolgens de overwinning binnen te halen. Dumoulin bleef in zijn wiel, maar is nu wel de nieuwe leider. Zijn voorsprong op Wellens bedraagt, met nog één etappe te gaan, vier seconden.

Weer koers maken in finale
Mike: "Ook vandaag weer draaien, keren en op en af. In begin nog weliswaar een gecontroleerde koers, maar het was steeds opletten met de voortdurende regen. We besloten opnieuw koers te maken voor Saint Roch, zodat veel renners al hun kruit hadden verschoten. Ik heb toen samen met Roy tempo gemaakt. Ik denk dat dit de goede tactiek was, zeker gezien het resultaat. Toen de rot klim in Houffalize opdook, zat mijn job erop. Ik voel me nog best redelijk na zes dagen koers. Er zit nog wel wat in de tank, maar dat zal ook nodig zijn."

Slotetappe
De zevende en laatste rit gaat morgen van Essen naar Geraardsbergen over 191 kilometer. Vanaf de eerste passage aan de meet (51 kilometer nog te rijden) zal het er om gaan spannen. De finish ligt op de Vesten. Er zijn nog twee grote omlopen van 25,6 kilometer te rijden. Tom Dumoulin heeft slechts vier seconden voorsprong op Tim Wellens. Hij zal tussen deze twee gaan. Natuurlijk is ook deze rit weer te volgen op NOS, Sporza en L1.