Tom Dumoulin bereikte woensdagavond solo de finish van de Ridderronde van Maastricht. Enkele seconden later sprintte Mike op het Vrijthof naar een mooie tweede plaats.

Mike, die afgelopen maandag ook al tweede werd in De Draai van Roosendaal was iets sneller dan Tom Leezer (LottoNL-Jumbo). Enkele ronden voor het einde waren de twee Tommen en Mike weggereden uit een pelotonnetje dat in twee stukken was gebroken.

Foto: Mike, Tom en Tom met Brand

Nat en glad
Net als de dames die om 19.00 uur startten, vertrokken de profs in de regen, die de steentjes van de binnenstad spiegelglad maakte. Ondanks de mindere weersomstandigheden was het druk in Maastricht. Duizenden toeschouwers zagen vanonder hun paraplu's of vanaf overdekte terrassen dat de mannen van Sunweb – Dumoulin, Teunissen,  Stamsnijder en Curvers –  het beeld van de wedstrijd bepaalden. Ze reden op kop of waren bij een vluchtpoging betrokken.

Foto: Mike leidt het peloton op een nat Vrijthof

Genoten in nat Maastricht
"
Op het podium kreeg ik nog een speciaal Brand biertje", vertelt Mike na afloop. "Het was echt spekglad. Driekwart van de ronde voert namelijk over klinkers en kasseien. Toch heb ik  erg genoten van het sfeervolle Maastricht, waar veel bekenden waren. Maar een volgende keer rijd ik hier graag droog!"

Minder druk
Minder spanning in de banden zorgt voor meer grip op gladde wegen. Dat weten alle renners. Huub Duijn (Veranda's Willems), die afgelopen zondag in Duitsland zijn eerste profkoers won, liet kort voor de start iets te veel druk van zijn banden en moest enkele minuten voor start een pompje lenen van toeschouwer en bijpompen …

Foto: Huub Duijn pompt, achter hem staan de renners aan de startlijn