Veel moraal, maar nog geen strijdplan voor NK

De laatste wedstrijd voor de Tour de France is voor Mike het nationale titelstrijd, die zondag wordt betwist. De organisatie in het Monforterland heeft een mooie omloop uitgetekend met start en finish in 's-Heerenberg.  Mike kijkt gemotiveerd vooruit naar deze belangrijke wedstrijd.

Met veel moraal aan de start
Mike: "We komen zaterdagavond bij elkaar en dan zullen we ons strijdplan maken. Duidelijk is dat Dylan Groenewegen torenhoog favoriet is en zijn titel graag wil prolongeren. Wij zullen dus niet aansturen op een massasprint. Als dat wel zo is, hebben we Ramon Sinkeldam achter de hand. Die zou dan nog kunnen verrassen. Ik ga zeker mijn stinkende best doen in Montforterland en ben zeer gemotiveerd. In het verleden was ik altijd wel goed op een kampioenschap. Maar dat is toch alweer een tijdje geleden (in 2013 tweede achter Dylan van Baarle bij de beloften, red.)."

Parcours
Het peloton gaat om 11:30 uur van start voor een koers over 231 kilometer. Het veertien rondjes tellende parcours van 16,6 kilometer is niet geheel vlak. Bekendste hindernissen zijn De Muur van Zeddam (3,2% gemiddeld) en 't Peeske (6%). De klimmen zijn echter niet langer dan een kilometer, dus echt slopend is het ook weer niet. De laatste kilometer loopt lichtjes heuvelop, maar de laatste honderden meters zijn dan weer vlak. Het lijkt dus een parcours te zijn voor avonturiers, maar sterke sprinters die een heuveltje kunnen overleven maken ook kans.

Favorieten
De namen, die het vaakst worden genoemd in de prognostieken zijn: Tom Dumoulin, Lars Boom, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Dylan Groenewegen, Danny van Poppel en Robert Gesink. Maar ook Coen Vermeltfoort, Pim Ligthart, Bert-Jan Lindeman, Maurits Lammertink, Tom-Jelte Slagter, Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen en Koen Bouwman worden vooraan verwacht.

Supporters
Er zullen verschillende supporters Mike gaan aanmoedigen. Degenen die de wedstrijd niet bezoeken, kunnen op NOS terecht voor een tv-reportage.

 

Back to Top