Mike gaat naar deTour de France!

Het Team Sunweb heeft vandaag zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor de Tour de France, die de volgende week zaterdag in het Duitse Düsseldorf van start gaat. Vanaf 7 uur werd ieder uur één renner bekend gemaakt. Mike maakt over tien dagen zijn debuut in de Tour de France!

De negen gelukkigen
De renners die op zaterdag 1 juli 2017 een de zware klus gaan beginnen zijn:
- Nikias Arndt (Dui, 25 jaar, prof sinds 2013, 0 deelnames TdF, 5 deelnames grote ronde);
- Warren Barguil (Fra, 25 jaar, prof sinds 2011, 2 deelnames TdF, 5 deelnames grote ronde):
- Roy Curvers (Ned, 37 jaar, prof sinds 2008, 5 deelnames TdF, 6 deelnames grote ronde);
- Laurens ten Dam (Ned, 36 jaar, prof sinds 2005, 8 deelnames TdF, 14 deelnames grote ronde);
- Simon Geschke (Dui), 31 jaar, prof sinds 2008, 4 deelnames TdF, 9 deelnames grote ronde);
- Michael Matthews (Aus,26 jaar, prof sinds 2011, 2 deelnames TdF, 6 deelnames grote ronde);
- Mike Teunissen (Ned, 24 jaar, prof sinds 2015, 0 deelname TdF,1 deelname grote ronde);
- Ramon Sinkeldam (Ned, 28 jaar, prof sinds 2012, 2 deelnames TdF, 4 deelnames grote ronde):
- Albert Timmer (Ned, 32 jaar, prof sinds 2007, 6 deelnames TdF, 10 deelnames grote ronde).

Duitse start 
De 104e editie van de Tour de France is bijzonder voor het team. De renners starten zoals gezegd in Duitsland en de ploeg rijdt ook op een Duitse licentie. In de Tour krijgen de renners negen vlakke etappes voorgeschoteld, Verder vijf heuvelachtige ritten, vijf bergritten en twee individuele tijdritten. 
Het team zal zich vooral focussen op etappezeges met vooral Mchael Matthews. Naast deze kanshebbers voor de sprints en de vlakkere ritten zal het team ook renners meenemen voor het heuvelachtig terrein en de bergritten. In de voorselectie zitten ook diverse coureurs, die kunnen scoren in de ontsnappingen.

Mike in zijn nopjes
Mike: "Dit is écht een droom, die uitkomt! Al van jongs af aan de droom gehad om prof te worden en dan natuurlijk te starten in de 'grote' Tour. Vorig jaar haalde ik al de voorselectie, maar niet de defintieve. Dit jaar dus gelukkig wel. Het doel wordt vooral de sprints met Michael Matthews, daarvoor ben ik nu mee. Ik zal vooral het gedeelte richting de laatste kilometers doen. We hebben met Nikias Arndt en Ramon Sinkeldam nog een paar prima piloten voor 'Bling'. En voor de rest laat ik het over me heen komen! In Zwitserland was ik tevreden over mijn vorm en ook de conditie met Matthews zit snor. Dus we kunnen écht met vertrouwen beginnen aan het grote avontuur in Frankrijk."

Back to Top