Een lastig dagje richting Tiefenbachferner

Dat de slotkilometers lastig zouden worden was bekend. De 2780 meter hoge Tiefenbachferner stond op het programma, een klim van 14 kilometer met een gemiddeld percentage van 10%. Ook de aanloop van 120 kilometer kreeg een pittig koersverloop.

Mike: "Er ontsnapten achttien renners met Michael Matthews. dat was weliswaar het plan in verband met de tussensprints. Maar eigenlijk pakte dat niet goed uit omdat ook wereldkampioen Peter Sagan mee was in de vlucht. Het gevolg was dat de formaties van AGR La Mondiale en CC Sprandl Polkowice flink tempo maakte achter de kopgroep. Toen zaten we achterin en zijn daar gebleven, mede omdat de eerste 100 kilometer in twee uur werden afgelegd. De koplopers werden aan de voet van de slotklim gegrepen. Vanaf daar was het relatief op het gemak. Voor zover dat kan bij 10%!"

Etappeverloop
Simon Špilak won de koninginnenrit over 166 kilometer. De Sloveen van Katusha-Alpecin was veruit de sterkste op de Tiefenbachferner. Met nog acht kilometer te klimmen begon hij aan een solo die hij met succes wist af te ronden. Špilak neemt in het algemeen klassement de leiding over van Pozzovivo, die bijna drie minuten verloor. Mike kwam als 57e over de streep in Sölden met een achterstand van 17 minuten en 28 seconden. In de algemene rangschikking staat hij nu op plek 65.

Back to Top