Lang mee in rit over twee grote cols

In de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland ging Mike lang mee met het eerste gedeelte van het peloton. Op de Albulapass op 25 kilometer van de meet viel deze groep uit elkaar en moest hij lossen. Op dat moment maakten er nog zo'n zestig renners deel uit van het voorste peloton. Domenico Pozzovivo won in de stromende deze bergetappe naar La Punt over 167 kilometer.

Etappewinnaar
Domenico Pozzovivo won in de stromende regen deze bergetappe naar La Punt over 167 kilometer. De klimmer van AG2R La Mondiale ontsnapte in de laatste kilometers van de Albulapass, waarna hij in de afdaling stand hield ten opzichte van de andere favorieten. De Portugees Rui Costa werd tweede, voor Ion Izagirre. Mike kwam is 56e over de streep en verloor 14 minuten en 20 seconden. In het algemeen klassement steeg hij veertig plaatsen en staat nu 71e. Zijn achterstand is iets meer dan drie kwartier op Pozzovivo, die leiding overnam van Caruso. Mikes ex-ploegmaat Steven Kruijswijk staat derde op 13 seconden.


Koers op de San Bernadino, maar goed mee
"Vandaag liep het goed en ik ging prima naar boven. Aan de voet van de San Bernardino na ongeveer veertig kilometer ontsnapte een gevaarlijke groep. Toen was het gewoon koers omdat de BMC-ploeg het tempo hoog hield. Boven op de top (2012 meter) kon ik mee met een groep van nog 70 renners. In de afdaling kwam nog een groep terug, maar onderaan de Albulapass zat ik er netjes bij. Daar kon ik op een mooi tempo hoog", aldus een tevreden Mike.
Mike voelt ze zich naar zes dagen Tour de Suisse nog goed. Mike: "Het gaat steeds beter. Maar dat is natuurlijk ook relatief, want het zijn gewoon super lastige ritten. Bovendien komen er ook nog twee aan, die niet voor de poes zijn!"

Back to Top