Vijfde etappe Ronde van Zwitserland

De langste etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak was na 222 kilometer verreweg de beste in Cevio. Hij versloeg de rest van het pelotonmet meerdere fietslengtes voorsprong. De Zwitser Michael Albasini werd tweede, voor de Italiaan Matteo Trentin. Mike kwam als 98e over de streep op 42 seconden.

Weer Roompot
Net als in de voorgaande etappes in lijn had Roompot-Nederlandse Loterij een mannetje mee in de vlucht, dit keer was het Jesper Asselman. Hij kreeg Ben King, Aman Kamychev, Lars Petter Nordhaug, Sam Bewley en Jelle Wallays met zich mee. Zij gingen met een voorsprong van zes minuten over de zware klim van de Simplonstrasse. Omdat de klim halverwege de rit lag, konden de sprinters daarna weer terugkeren in het peloton. King en Asselman gaven zich niet zomaar gewonnen en hielden het peloton in de finale lange tijd op een halve minuut. Zij werden pas op zes kilometer van de meet ingerekend.

Sagan met overmacht
Quick-Step Floors ging op kop de laatste kilometer in. Nikias Arndt probeerde de sprinters te verrassen met een late aanval, maar Peter Sagan was attent en sprong op het wiel van de Duitser. De wereldkampioen katapulteerde zich vervolgens op en over Mikes ploegmaat Arndt en boekte zo zijn veertiende ritoverwinning in deze Zwitserse rittenkoers. Michael Matthews werd zesde.

Weinig nieuws
Mike: "Buiten de vroeg vlucht is er niet veel gebeurd op deze vijfde dag. Kort samengevat: een vroege vlucht en de sprint. Op 2,5 kilometer van de streep probeerde ik mee te schuiven met het Etixx en TREK sprinttreintje. Daarna raakte ze me echter een beetje kwijt en toen kon ik niet veel meer voor ze doen."

Damiano Caruso behoudt zijn gele leiderstrui. Steven Kruijswijk blijft tweede in het klassement. Mike staat 111e op 35 minuten en 32 seconden. De zesde etappe is weer een bergrit. 

 

Back to Top