1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Na het mooie resultaat op de derde dag waren er ook in de vierde etappe van de Tour of California kansen. Het liep echter anders. Met een achterstand van 11 minuten en 53 seconden kwam Mike in Santa Clarita als 113e over de streep. Na de beklimmingen op ongeveer veertig kilometer voor de finish ontstond er een breuk in het peloton, waarbij verschillende renners uitstuurde.


Mike: "Op dat moment ging het op de kant van achteren. Er werd flink tempo gemaakt om de koplopers nog te achterhalen. Sommige renners hielden het voor gezien en stuurde uit de groep. Voordat ik er erg in had brak het peloton en was het te laat om nog te kunnen terugkeren. We zijn toen met die groep van bijna dertig renners naar de streep gereden."

Ploegmaat Hofstede mee
Na slechts enkele kilometers ontstond er een kopgroep van zes renners, maar niet veel later bleven daar vijf van over. Gavin Mannion, Mathias Le Turnier, Evan Huffman, Rob Britton en Lennard Hofstede (Team Sunweb) kregen niet veel later een vrijgeleide. Zij reden een ruime voorsprong van zo’n tien minuten bijeen. Dat was het teken voor het peloton om de gashendel open te trekken. Vooral in de laatste twintig kilometer werd het tempo nog eens extra verhoogd. Zo'n vijftig renners bleven na 160 kilometer over in de straten van Santa Clarita. De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Evan Huffman. De 27-jarige Amerikaan liet zijn ploeggenoot Rob Britton en Mikes ploegmaat Lennard Hofstede achter zich in een lange sprint. Rafał Majka behoudt de gele leiderstrui. 

Zware dag voor de boeg
De vijfde rit is weliswaar kort, maar wel zwaar. Gelijk na de start in Ontario beginnen de renners aan een klim van eerste categorie en bereiken na 26 kilometer al een hoogte van 1379 meter. De rit eindigt na 126 kilometer op de Mount Baldy. Traditioneel de zwaarste rit uit de Tour of California naar een hoogte van bijna 2000 meter.


"Ja, dat wordt een dagje afzien. Vorig jaar viel het al uit elkaar op de eerste klim. Dus ik ben benieuwd hoe de klassementsploegen dit jaar de koers aanvatten. Normaal doen we geen opwarming voor een wedstrijd. Maar wellicht kunnen we dat morgen beter wel doen.", aldus Mike.