1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De vierde etappe in de Tour of Oman kreeg een onstuimig begin. Uiteindelijk wisten negen renners te ontsnappen in de kortste etappe over 118 kilometer van deze 6-daagse wedstrijd. Mike zat attent mee in deze vlucht met onder andere Denifl, Doubey, Domont, Eaton en Ait El Abdia. Maar omdat Küng, Jungels en Kangert mee waren geglipt, was de het 'meer' dan vroege vlucht.

Kopgroep met kansen?
Een kopgroep met kansen. Wellicht kregen de negen daardoor te weinig vrijheid. De voorsprong schommelde tussen 1:30 en 1:45 minuut. In de afdaling van de Bousher Al Almerat konden de medekoplopers maar nauwelijks in het wiel van de Luxemburger Jungels blijven. Ook Mike liet zijn daalcapaciteiten zien en het verschil liep lichtjes op naar twee minuten. In de tweede (van de in totaal drie) beklimming waren de rollen omgedraaid. Eerst moest Bob Jungels en daarna ook Mike lossen. Op 30 kilometer van de meet werd door toedoen van BMC de voorsprong van de nog zes overgebleven koplopers teruggebracht tot onder de minuut.

Interessante rit wordt beslist in sprint
Alexander Kristoff won uiteindelijk de etappe in een sprint van vijftig renners. Lange tijd leek het erop dat een kleine groep vluchters voor de zege zou strijden, maar vlak voor de finish wist toch nog een peloton met sprinters de spits van de wedstrijd te bereiken. Voor Kristoff is het zijn tweede overwinning in deze Tour of Oman. De Noor was ook de beste in de openingsrit. Ben Hermans behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Terugblik Mike
Mike kwam uiteindelijk als 71e over de streep op 5:26 minuten in een groep van vijftien renners met o.a. Tom Boonen, Filippo Pozzato en ploegmaat Ramon Sinkeldam. In het klassement duikelde Mike naar een 55e plaats op 9:12 minuten van Hermans. Na de finish keek Mike terug op de vierde dag in Oman. "Ik wilde wel proberen om mee te zitten. In de beginfase was het parcours zeker niet gemakkelijk, steeds maar op en af. En dat had tot gevolg dat veel klimmers probeerde mee te springen. Onze vlucht werd daardoor snel gecontroleerd in het peloton. We moesten blijven rijden voor de voorsprong van anderhalve minuut. Desondanks heb ik niet té gek gedaan omdat ik wist dat de finale nog pittig zou worden. Op de een-na-laatste klim loste ik. Later heb ik Søren Kragh Andersen nog geholpen richting de slotklim.