1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De voorbereidingstrainingen zitten er voor een groot gedeelte op. Drie maal trok Mike naar regio Calpe in Spanje. De volgende week dinsdag start voor hem het seizoen 2017 in de Tour of Oman.
Mike: "Inmiddels heb ik goed kennis gemaakt met een groot deel van de nieuwe ploeg. De samenwerking verloopt prima. Ook met trainer Luke Roberts klikt het lekker.

Mijn voorbereiding is grotendeels identiek. Al heb ik dit jaar wat minder intensieve trainingen afgewerkt. Vorig seizoen heb ik enkele veldritten gedaan, die natuurlijk intensief zijn. Nu lag het accent wat meer op het duur- en uithoudingswerk. Ik heb dan ook regelmatig 180 tot 200 kilometer aangetikt. Ik moet zeker naar Oman en het Nieuwsblad over een week of drie nog een stapje kunnen maken.

Belgische verkenning
Deze week trok Mike met o.a. zijn Limburgse ploegmaat Roy Curvers op verkenning naar de België. De route van Omloop het Nieuwsblad werd verkend. De Molenberg komt als laatste helling (op 35 kilometer van de meet) terug naar een jaar afwezigheid. Mike: ,,Ik begin de regio toch al goed te kennen. Niet erg spannend, maar toch goed om het parcours in je op te nemen. We hadden ook de Record Bank E-3 Harelbeke willen verkennen, maar de weersomstandigheden werkten niet écht mee. Dus het bleef beperkt tot deze ene verkenning, althans voorlopig."

Programma februari/maart
Na Oman en Het Nieuwsblad vertrekt Mike naar Italië. Daar zullen Strade-Bianche en Tirreno-Adriatico worden betwist. Bij terugkomst volgt het klassieke Belgische voorjaar met Dwars door Vlaanderen, Record Bank E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.

Deze week verscheen in Peel en Maas (regio Venray) een artikel over Mike, lees het hier.
Zondagavond plaatsen we een korte voorbeschouwing op de Tour of Oman.