Halverwege trainingskamp nummer 3 met de ploeg in Calpe, en halverwege betekent goed nieuws, want dat wil zeggen dat we een rustdag hebben. Vandaar ook weer eens de mogelijkheid om zelf een berichtje te typen en eens niet mijn vader, Ger of Gerard lastig te vallen.

Koffiestops, rollertrainingen en tempoblokjes
Vandaag dus een rustig dagje met een anderhalf uur peddelen op en neer naar één van onze vaste koffiestops. Een prima afwisseling tussen de trainingsblokken, aangezien we op deze kampen precies 2 keer 3 dagen goed trainen. In die trainingen wisselen we lange duurtrainingen af met trainingen waarin we ons richten op intensiteit zoals bijvoorbeeld tempoblokjes bergop, lead outs of tijdrittrainingen. Ook heb ik sinds lange tijd weer eens een echte rollertraining mogen doen. De dagen voordat we hier aankwamen goot het namelijk aan een stuk door hier en de dag van onze eerste training was dat nog niet veel anders. En dus zat er niks anders op dan een paar uur op de Elite-trainers door te brengen.

Spaanse zon
Aangezien ook de volgende dag nog weinig verbetering bracht, zijn we met z'n allen 100 km verder naar Alicante gereden waar het zowaar zonnig was en we dus alsnog onze training goed konden doen. Dit wellicht nog tot het grootste plezier van de Development-jongens die al de hele week hun trainingen in het slechte weer of op de rollers moesten doen. De laatste dagen was het weer echter weer typisch Spaans en ook de komende dagen lijken zonnig te worden met een kleine 20 graden. Prima omstandigheden om nog enkele goede trainingen te doen en dan richting de eerste wedstrijden te trekken.

Na ministage in België naar Oman
Met het afgelasten van Qatar lijkt het erop dat we met de ploeg nog een ministage gaan doen in België ter voorbereiding op de voorjaarsklassiekers om daarna helemaal klaar naar Oman te gaan voor de eerste koers van het seizoen. Dat ging vorig jaar meer dan prima, kijken of dit zonder Qatar en met iets minder intensief werk in de winter ook mogelijk is. Jullie lezen de verrichtingen, en updates over mijn programma, uiteraard weer hier.


Koffiestop in Calpe