Donderdag 5 januari stond in het teken van de teampresentatie van de nieuwe ploeg van Mike. In de ochtend de officiële presentatie voor de pers op het vliegveld Münster-Osnabrück en in de avonduren werd het nog een dunnetjes overgedaan in Rotterdam bij de zesdaagse De formatie krijgt als officiële benaming, Team Sunweb. De teamkleding is gebaseerd op de Tour de France kleuren van 2016. Zwarte broeken, overwegend wit tricot met een opvallende rode opdruk van de hoofdsponsor Sunweb.

Mike is tevreden is in zijn eerste weken over het team. Het programma voor het komende wegseizoen staat in grote lijnen. Ook de organisatie binnen het team oogt goed en afspraken worden weloverwogen genomen en nagekomen. Als trainer fungeert de Australiër Luke Roberts.

Mike: "Mijn accent komt duidelijk weer op het voorjaar te liggen. Dat is natuurlijk niet verrassend. Samen met o.a. Arndt, Curvers, Waeytens, De Backer, Kragh Andersen die een soortgelijk voorjaar doen. Wat betreft de grote ronde zijn alle rondes nog mogelijk, maar de bedoeling is dat ik er zeker één doe. Door het verdwijnen van de Ronde van Qatar loopt de voorbereiding dit voorjaar via Oman. Daarna staat eind februari de Omloop van het Nieuwsblad al op het programma. Ook zullen we een aantal parcoursverkenningen doen in België.

Het tweede Spaans trainingsblok begint vandaag. De ploeg zal de komende week in de omgeving Calpe vertoeven, waar de eerste intensieve trainingen worden afgewerkt.
Mike: "Daarna een weekje thuis en dan de derde trainingsstage in de vierde week van januari. Op 14 tot en met 19 februari volgt dan Tour van Oman."