Mike weer in de kijker in Putte-Kapellen

In Putte-Kapellen wil Mike altijd wel graag koers maken. En dat deed hij dan ook. Vorig jaar trok hij in de eerste ronde al in de aanval. Dit jaar had Mike er opnieuw zin in en ontsnapte in de tweede van in totaal elf ronden (van 16,2 kilometer) met zeven andere coureurs.

De voorsprong was maximaal 2,5 minuut. Na zes ronden was de voorsprong nog 1 minuut en 10 seconden. Met nog 54 kiklometer voor de boeg reageerde Mike op een versnelling van Jelle Wallays. Het duo nam snel één minuut, maar werden op 28 kilometer van de meet gegrepen. Een valpartij, die zeven kilometer later voor opschudding zorgde, gooide voor veel renners roet in het eten. Ook voor Mike. Hij werd opgehouden en kwam in een tweede groep terecht.

Spannende finale met kleine groep

Vooraan bleven bijna dertig renners over. Zij sprintten nadat nog drie koplopers werden teruggepakt voor de zege. De 25-jarige Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) won de 83e Sluitingsprijs Putte-Kapellen uiteindelijk voor Timothy Dupont en Mikes ploegmaat Moreno Hofland. De eindwinst in de eerste editie van de Napoleon Games Cycling Cup (klassement van tien Belgische wedstrijden) ging naar Timothy Dupont.

Mike: "In de kopgroep van acht was ik met Wallays zeker de betere. Het tempo zakte steeds als de andere koplopers op kop kwamen. De controle vanuit het peloton was echter heel sterk. Daardoor wisten we al dat het moeilijk zou worden. Onze vlucht met twee liep best goed. We konden constant 47/48 kilometer per uur vasthouden. Toen we weer gegrepen werden ontstond al snel die valpartij en kon ik precies op tijd reageren. Ik moest wel weer terugkomen tot bij de tweede groep. Toen was het wel gedaan!"

Uiteindelijk werd Mike 78e op 1 minuut en 21 seconden van Ron Jans.

Back to Top