1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De tweede Canadese World Tour wedstrijd staat te boek als een lastige koers. Een wedstrijd die lastiger is dan de GP van Québec. Er stonden 17 rondjes van 12,1 kilometer op het programma met daarin steeds twee korte beklimmingen van respectievelijk 1800 en 800 meter.

Greg van Avermaet (BMC) won deze zevende editie van de Grand Prix Cycliste de Montréal. "Gouden Greg", de olympische kampioen van Rio, was na bijna 206 kilometer de snelste in een spurt van een omvangrijke kopgroep. Hij klopte wereldkampioen Peter Sagan en de Italiaan Diego Ulissi.

Twee dagen na de GP van Québec, die gewonnen werd door Sagan, moesten de renners opnieuw aan de bak op Canadese wegen. Na een zware World Tour wedstrijd op en rond Mount Royal leek Costa een tijdlang op weg naar de zege, maar hij werd in de slotfase ingerekend door een groepje met onder meer Sagan en van Avermaet. Van Avermaet volgt op de erelijst Tim Wellens op.

Zware koers
Mike: "Het was absoluut een pittig parcours, kortom een zware koers. In de laatste ronden heb ik Wilco (Kelderman, red,) nog geholpen, waardoor ik niet meer mee kon toen er écht gekoerst werd. Op twee ronden van het einde zat de GP Montreal er voor mij op en ben ik afgestapt."
Wilco Kelderman werd uiteindelijk 50e op 48 seconden van winnaar Greg van Avermaet.