Op zijn 24e verjaardag heeft Mike zich met een vijfde plaats goed laten zien in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. In de kermiskoers GP Lucien van Impe zat hij in de kopgroep van aanvankelijk 15 renners, die achtervolgd werd door een peloton van 46 coureurs, en een tweede peloton dat 33 man telde.

Met 7 man naar de meet
In de laatste kilometers bleven slechts 7 man over van de oorspronkelijke vluchters en ... een strijdlustige Mike  zat erbij. De Belg Oliver Naessens (Iam Cycling) won de eindsprint voor Lawrence Naesen ( Cibel-Cebon), en Daniel Patten (Team Wiggins), Niels De Roose (Veranclassic), Mike (LottoNL-Jumbo), Dimitri Peyskens (Veranclassic) en Taylor Gunmann (Avanti).

Resterende prijzen
De Nederlander Floris Gerts (BMC) arriveerde met ruim een minuut achterstand als 8e. Acht minuten later mocht het peloton de resterende prijzen vanaf plaats 14 verdelen. Het sprintje werd gewonnen door een landgenoot, Peter Koning (Drapac).

Iedere ronde een bidon
"In het snikhete Erpe was het meteen koers", vertelt Mike 's avonds op zijn verjaardagsfeestje. "Meteen zat ik al een ontsnapping, maar de renners van de Noorse Joker-ploeg, die gisteren nog actief waren in de Druivenkoers haalden telkens iedereen terug. Ze misten echter de definitieve kopgroep waarin ik ook zat ... Na iedere ronde van 10 km stonden gelukkig mijn verzorgsters klaar met een bidon, want het was er echt heet. Ze moesten zelfs extra water halen bij vriendelijke mensen die langs  het parcours woonden. De eindsprint verliep niet zoals ik had gehoopt. In de laatste flauwe bocht voor finish zat ik even aan de verkeerde kant en daardoor zat er niet meer in dan een een vijfde plaats in deze GP Lucien van Impe." 

(Archieffoto)