Zware dag voor Mike in Dauphiné

Chris Froome heeft zijn visitekaartje afgegeven in het Critérium du Dauphiné. De Brit was de beste in de zesde rit met aankomst bergop in Vaujany. Richie Porte was als enige in staat Froome te volgen tot in de slotmeters. Froome neemt dankzij zijn ritzege de leiderstrui over van Alberto Contador, die 21 seconden verloor.

Het Dauphiné-peloton leek vandaag haast te hebben. In de 140 kilometer korte rit van La Ravoie naar Vaujany stonden zeven gecategoriseerde klimmen op het programma.

Froome strooit zand in de ogen
Daniel Martin versnelde als eerste op de laatste col. De Ier van Etixx-Quick-Step leek met zijn versnelling Chris Froome te neutraliseren. De Brit gaf een paar meter toe om daarna genadeloos te versnellen. Het antwoord van klassementsleider Alberto Contador was krachtig maar kort. De Spanjaard moest na enkele hectometers passen. Froome en Porte reden kop over kop richting de finish. In de laatste meters bergop plaatste Froome een nieuwe versnelling waar Porte geen antwoord meer op had.

Tijdslimiet
Mike kwam als 156e over de streep op meer dan 27 minuten. Hij verloor negentien plaatsen in het klassement en staat nu 148e. Ploegleider Zeeman was na afloop tevreden over de manier waarop de jonge renners uit zijn ploeg zich door de etappe heen hebben geknokt. "Alexey Vermeulen zat even bij een kopgroep, maar er was nauwelijks ruimte om vooruit te blijven door het strakke tempo dat Tinkoff reed" vervolgde hij ploegleider. "Dennis van Winden en Mike hebben moeten vechten om binnen de tijdslimiet te blijven en dat is ze gelukt."

Back to Top