Steile proloogtijdrit in Dauphiné

De proloog in de het Criterium du Dauphiné is gewonnen door Alberto Contador. De Spanjaard had 11 minuten en 36 seconden nodig voor de beklimming in Les Gets over 3,9 kilometer. Hij bleef Richie Porte zes seconden voor. Christopher Froome had een achterstand van 13 seconden en werd derde. Wout Poels zesde.

Mike klasseerde zich als 132e in een tijd van 14 minuten en 4 seconden. De klim had een gemiddeld stijgingspercentage van 9,7 % met stukken van 15%. Mike: "Het ging voor mijn gevoel goed, waarbij het bijzonder steil werd in het laatste stuk. Ik heb met een verzet van 39x28 gereden. Misschien had ik moeten kiezen voor een 36-er voorblad, maar dan maak je ook weer minder meters."

Eerste etappe

Morgen volgt de eerste etappe van Cluses naar Saint Vulbas met een lengte 186 kilometer. Een rit door heuvelachtig terrein met vier colletjes van vierde categorie door de districten Haute Savoie en de Ain. De finish wordt verwacht rond 17.00 uur en de uitzending is te zien bij Sporza (vanaf 15.55 uur) en Eurosport 1.

Back to Top