1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De tweede etappe in de Tour of California ging van start in South Pasadena en de eindstreep was 148,5 kilometer later getrokken in Santa Clarita. In totaal vier beklimmingen, waarvan de laatste op dertig kilometer van de meet.
Omdat de eerste beklimming direct na de start begon, was het snel onrustig. Ongeveer twintig renners namen een kleine voorsprong, maar op de top waren er toch weer zestig bij elkaar. Vier renners kwamen daarna in de vlucht van de dag.

Het duo Ben King (Cannondale) en Evan Huffman (Rally Cycling) bleef uiteindelijk over en spurtte voor de dagzege. King won de tweede rit met acht seconden voorsprong op het peloton, tevens wordt hij de nieuwe leider. Mike sprintte in het eerste peloton naar een 13e plaats.

Sprinten voor eigen kans
"Het was een lastige dag. Direct Energie (de ploeg van Bryan Coquard, red.) reageerde op de vlucht van de twintig op de eerste klim. Dat was dus voluit. Op de top waren we nog met zestig over. Alles kwam echter weer terug, nadat de definitieve ontsnapping tot stand gekomen was. Op het einde werd weer koers gemaakt, mede omdat op 37 en 30 kilometer van Santa Clarita nog twee colletjes van tweede categorie beklommen moesten worden. Uiteindelijk bleven we met negentig renners over, maar twee koplopers bleven voorop. De sprint mocht ik zelf doen. Ik werd echter te veel weggedrukt en zodoende moest ik van ver komen om uiteindelijk dertiende te worden."

Klassement
In het algemeen klassement staat Mike nu 32e op vierentwintig seconden van Benjamin King. De derde etappe heeft een lengte van 167,5 kilometer en gaat van Thousand Oaks naar Santa Barbara County. In de beginfase twee kleinere beklimmingen en de aankomst op de Gibraltar Road. Deze slotklim heeft een lengte van ongeveer 12 kilometer en eindigt op een hoogte van 1059 meter. De uitzending op Eurosport 1 begint om 23.31 uur.