1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met een negende plaats in Dwars door Vlaanderen kan Mike zeer tevreden zijn. Hij reed zich in een aantrekkelijke koers behoorlijk in de kijker. De ware aard van Mike kwam naar voren toen hij op tachtig kilometer van de meet in de achtervolging ging op de vroege vluchters, die toen nog drie minuten voorsprong hadden.

Koersverloop
Bovenop de kasseien van de Haaghoek versnelde Mike en kreeg al snel de Belg  Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen) mee. Zeven kilometer later nadat het duo de Berendries had bedwongen kwam de Australische tijdrijder Luke Durbridge (Orica GreenEdge) aansluiten. Op dat tijdstip hadden ze nog een achterstand van 1.54 minuten op de zes koplopers en een voorsprong van 47 seconden op het peloton.

Ontploffing op Taaienberg en voorsprong loopt terug
Het peloton ontplofte op de Taaienberg door een demarrage van Edward Theuns en ongeveer twintig renners naderde op 37 seconden van het groepje met Mike. Met nog 43 kilometer te gaan werd Mike opgeslokt door de groep. Even later de beklimming van de Oude Kwaremont, waar Mike in de problemen kwam, maar knap terugkwam onderaan de Paterberg. Op deze kasseienklim hield hij stand en de groep kwam bij elkaar achter koploper Kevin van Melsen. Op de Vossenhol (na 180 van de 200 kilometer) kwamen de favorieten aansluiten en piepte Tiesj Benoot er tussenuit. Hij kreeg vijf renners mee. Met krampen op de Holstraat bleef Mike aanklampen. Kort nadat alles weer samen kwam, probeerde Greg van Avermaet het op Nokereberg. De sterke Belg kwam uiteindelijk 250 meter tekort, want toen sprintte Jens Debusschere en de hele groep over hem heen De Lotto Soudal renner won zo de 71e editie van Dwars door Vlaanderen. Achter Debusschere werd Mike knap negende en eerste Nederlander.

Anticiperen was het motto
Mike: "Ik voelde me goed en demarreerde op wilskracht. Zonder echte kopman was het zaak om te anticiperen. Ik weet dat hier mannen aan de start staan die beter zijn dan ik, dus dan kun je ze maar beter voor zijn. Je zit altijd bij de voorste groep als je wordt teruggepakt. En dat gebeurde ook, zo kon ik de Taaienberg overleven", vervolgde hij.
"Deze manier van koersen kostte me echter veel kracht en dat bekocht ik aan het einde. Op de Oude Kwaremont voelde ik het minder worden, maar kon nog net overleven. Tom (van Asbroeck, red.) en ik zaten er allebei doorheen in de finale. Daarom hebben we afgesproken om allebei ons eigen ding te doen in de finale. Het had niet veel zin om de sprint voor elkaar aan te trekken. Daar waren we allebei niet fris genoeg voor", aldus Mike.

Aanslagen Brussel
Dwars door Vlaanderen begon woensdag met een moment van stilte voor de slachtoffers van de aanslagen van dinsdag in Brussel. De wedstrijdorganisatie had dinsdagavond echter besloten dat de semiklassieker toch door zou gaan en dus ging de wedstrijd even later gewoon van start. Mike:  "Het was een vreemde gewaarwording, zeker in de aanloop naar de start. Eenmaal vertrokken ging de knop om en heb ik er niet meer bij stilgestaan."

Ook in Dagblad De Limburger een artikel over de wedstrijd van Mike.