1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Hij klonk tevreden na zijn eerste Omloop Het Nieuwsblad. Dat mocht hij ook zijn. Vlak na het begin van de tv-uitzending was Mike op de Haaghoek al voorin te zien. Steeds attent meeschuivend op de smalle Vlaamse wegen. Op de Taaienberg op een kleine zestig kilometer van de streep ontbrandde de strijd. Rowe versnelde en kreeg van Avermaet mee. Snel daarna gevolg door Tiesj Benoot en later ook Peter Sagan.

Taaienberg breekpunt in de wedstrijd
Mike: "Op de Taaienberg zaten we te ver. Zo rond positie twintig. Uiteindelijk rijden de eerste renners daar weg en blijkt plaats tien al niet goed genoeg om erbij te zitten. Soms kun je dat nog compenseren, maar op de Taaienberg lukt dat niet meer."

In de zone van de Eikenberg en de opvolgende kasseienstroken brak  – mede ook door een aantal valpartijen – het peloton in verschillende stukken. Ploegmaat Dennis van Winden was één van de slachtoffer (pink uit de kom, red.) bij de valpartijen. Ook Moreno Hofland viel vooraan weg door een overslaande ketting. "Een strak plan was er niet vandaag, want het was steeds koers in de laatste twee koersuren. Na de laatste strook op de Lange Munte werd pas écht georganiseerd gereden. Etixx deed in onze groep van veertig renners het werk. Toen Tom Van Asbroeck aangaf dat hij zich goed voelde, heb ik voor hem gewerkt. Zelf zat ik in die fase wel tegen de kramp en heb enkele beurten op kop gedaan", aldus Mike.

Uitslag
Uiteindelijk kwamen de 31 renners uit het peloton nog maar negen seconden tekort om de kopgroep van vijf te achterhalen. Mike kwam daarbij in het gezelschap van Sylvian Chavanel en Dries Devenyns als 33e over de streep. In de eerste groep zaten naast Mike en Tom, ook Maarten Wynants voor LottoNl-Jumbo. Mike was verder de tweede Nederlander in de uitslag.

Winnaar Greg van Avermaet sterk in de sprint
De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Greg Van Avermaet. De BMC-renner was wereldkampioen Peter Sagan bij de finish de baas. Tiesj Benoot eindigde als derde. Dit trio vormde samen met Luke Rowe en Alexis Gougeard een kopgroep die circa 50 kilometer van de meet ontstond. Gougeard was met Kai Reus overgebleven van een vroege vluchtgroep maar Reus viel weg na een lekke band.