Mike sprint naar vierde plaats!

Vandaag heeft Mike door zijn vierde plaats opnieuw laten zien hoe goed hij rijdt. Of de slotkilometers steil zijn of vlak, voor hem blijkt het thans niet uit te maken, want hij finisht bij de eersten.

Massasprint
De voorspelde massasprint kwam er in de vlakke, regenachtige, derde etappe van de Tour of Oman. In de goede ontsnapping van vandaag zaten twee Nederlanders, namelijk Slik en Van Goethem van het Roompot-team. 10 km voor het einde werd de laatste vroege vluchter gegrepen en kon de groep zich opmaken voor een sprint. Kristoff haalde het voor Moreno Hofland, Roy Jans en Mike. Aangezien er in het algemeen klassement weinig verandert, behoudt Mike zijn 22e plaats. 

Mike over de sprinttrein
"Spijtig", zegt Mike, "dat ik Moreno Hofland niet beter kon helpen. Ik wist namelijk niet dat hij daar zat, het was zo'n chaos. Een paar ploegen wilden bij de start meezitten en dus kregen vijf man al snel de ruimte. Onderweg hebben we flink wat onweer gehad. Uiteindelijk kondigde de massasprint zich aan. Een sprint waarin we een nieuwe stap probeerden met onze sprinttrein. Het ging allemaal goed, totdat Tom Van Asbroek en Moreno Hofland ons kwijtraakten in de laatste kilometer... Ik wachtte tot ze terugkwamen, maar ze vlogen over me heen en ik kon niet meer helpen. Dat was jammer, want nu moest Moreno de sprint aangaan in het wiel en haalde hij het net niet. Als hij op kop aan kan gaan , dan kan hij winnen! Mijn vierde plaats is mooi, maar ik heb liever dat Moreno wint."

 

Back to Top