Mike zal zondag in Hellendoorn aan de start staan voor het Nederlands kampioenschap veldrijden. Hij zal in een deelnemersveld van ongeveer vijfentwintig renners om 15.00 uur van start gaan. Zes weken geleden werd er op hetzelfde parcours al een nationale wedstrijd georganiseerd. In zijn eerste veldrit van deze winter werd Mike toen vijfde.

De omloop is zwaar, omdat er verschillende loopstukken in het losse zand zijn opgenomen. Het parcours bij Avonturenpark Hellendoorn ligt in de Sallandse Heuvelrug.

Voorbeschouwing
Mike heeft geen hoge verwachtingen van het NK, omdat de zes veldritten dit seizoen in het teken staan van de voorbereiding van het nieuwe wegseizoen. Mike: "Een top tien-klassering zou mooi zijn. Het wordt zwaar en iedereen komt op zijn plek terecht."
Heb je ook een prognose ?
Mike: "Ik tip op Lars van der Haar voor Mathieu van der Poel en als derde Corné van Kessel."

Maandag vertrekt Mike voor twee weken naar Spanje voor een trainingskamp. Op de website van Wielerflits  staat een uitgebreidere voorbeschouwing met Mike.

Supportersclub
Mike zal zondag flink worden aangemoedigd. Twintig supporters reizen zondagochtend af naar Hellendoorn en zullen ook de wedstrijden van de junioren, beloften en vrouwen bekijken.