De veldrit in Sint-Michielsgestel was alweer de vierde cross van Mike. Op de dag na de Centrumcross in Surhuisterveen vond hij een redelijk droog parcours. De omloop die was uitgetekend door Richard Groenendaal is ook naar hem vernoemd en zijn vader Rein: Rabobank Grand Prix Groenendaal.

Koersverloop
Ook nu stond Mike niet vooraan. Waar hij gisteren snel voorin kwam, was het in Sint Michielgestel wat lastiger. Na de eerste bocht moest Mike vanuit een veertiende positie beginnen aan een inhaalrace.
Snel schoof hij door naar een tweede groepje. Vooraan kwamen vier renners bij elkaar. De Rabobank renners Joris Nieuwenhuis en Martijn Budding maakten na een kwartier extra tempo, waarna Mike de sprong probeerde te maken. Dat lukte niet helemaal en hij bleef steken op een derde plaats op vijftien seconden van Budding. Budding reed op zijn beurt weer ruim twintig seconden achter de ongenaakbare Nieuwenhuis.

Mike bleef druk zetten op Budding en kwam binnen een marge tien seconden. Bij de bel voor de laatste ronde kwam hij knap aansluiten. In het parkgedeelte, waar hij steeds terrein goed maakte loste hij Budding en werd tweede achter Nieuwenhuis

Reactie Mike
Mike: "Ik zat in de beginfase iets te verder en kon daardoor niet aansluiten bij de koplopers. Ook voor een sprong was het gat te groot. In de eindfase zag ik dat ik terrein won op leider Nieuwenhuis en dus ook op Martijn Budding. De omloop ligt me wel met de vele bochten. Waar ik gisteren na de inspanningen moest recupereren, was dat vandaag iets gemakkelijker door de bochten. Je krijgt iets meer herstel en dat ligt me wel goed." 

Nederlands kampioenschap volgende week
Is dit NK vorm ? "De cross van Surhuisterveen gisteren zegt daar meer over. Het niveau is hoog dit seizoen. En de volgende week in Hellendoorn is het weer een stuk zwaarder met veel loopwerk in het losse zand. Ik ga er niet teveel van verwachten. Als ik reëel ben hoop ik gewoon op een top tien klassering."