In het waterkoude Surhuisterveen werd Mike twaalfde in de gelijknamige Centrumcross. In een sterk deelnemersveld kwam Mike goed uit de startblokken. Vanuit de vierde startrij snelde Mike naar voren om achter Corné van Kessel als tweede het veld in te draaien.

Toen van Kessel al snel doortrok formeerde zich een grote groep van vijftien renners achter de koploper. Deze groep viel gedurende de wedstrijd steeds meer uit elkaar. Na de snelle start zocht Mike zijn tempo en positioneerde zich rond plek tien tot vijftien. Uiteindelijk werd het aan de finish een twaalfde plaats.

Mike: "De start was inderdaad goed. Maar ik voelde gelijk dat het te hard ging. Het lukt me wel om een paar stroken hard door te trekken, maar dan moet ik toch herstellen. Ik kwam daarna in een groepje met Bosman, Godrie, van Compernolle en Wubben. De samenstelling wisselde, maar op het einde was dat goed voor de twaalfde plaats."
Net zoals de rest werd redelijk vaak gewisseld in de materiaalpost. Mike: "Daar was ook reden voor. Door een fietswissel was de materiaalpost sneller."

Wedstrijd
Van Kessel nam dus al in de eerste ronde afscheid van de rest. Na één ronde had hij acht seconden voorsprong. Na een half uur was deze al uitgegroeid naar bijna veertig seconden. De Telenet-Fidea renner hield makkelijk stand. De Duitser Philipp Walsleben en Twan van den Brand uit Volkel veroverden de overige podiumplaatsen.

Morgen staat de volgende veldrit alweer te wachten. Om 15.00 uur start Mike in Sint Michielsgestel met de Rabo-jongens Nieuwenhuis, Budding en Godrie als voornaamste belagers.