Over zes weken wordt in Hellendoorn het NK Cyclo-cross georganiseerd. Vandaag stond er een nationale veldrit op het programma. Mike ging van start en behaalde een vijfde plaats. Hij stond bij de start in het achterveld en moest veel renners voorbij om vooraan in de wedstrijd te komen. Het parcours was door de regen behoorlijk modderig geworden en daardoor ook zwaar.

Reactie Mike
Mike: "Het parcours was behoorlijk lastig. Door de kuil met veel losse zand is de omloop een beetje te vergelijken met Zonhoven. Ik probeerde snel wat terrein goed te maken. Dat lukt ook toen ik achter Budding en Nieuwenhuis op een derde plek terecht kwam. Deze inspanning moest ik betalen en zakte weer wat terug. In de laatste ronden kwam ik weer terug in mijn ritme en knokte ik me terug naar voren. Uiteindelijk goed voor een vijfde plaats. Gezien de rustperiode mocht ik ook niet meer verwachten van deze cross. Ook het intervalvermogen is nog niet goed. Dat verklaart wellicht ook de terugval in de wedstrijd."

Teambuildingsdagen
Afgelopen woensdag tot en met vrijdag stonden in het teken van teambuildingsdagen. In Schaarsbergen kwam de wielerploeg Team LottoNL-Jumbo en de Koninklijke Landmacht bij elkaar en overeen om kennis en ervaring te delen.  Topsporters en militairen hebben allebei uithoudingsvermogen, fysieke kracht, mentale weerbaarheid en leiderschap nodig om optimaal te presteren. 


Richard Plugge 
Algemeen Directeur Richard Plugge is trots op de samenwerking met de Nederlandse Landmacht. "Wij hebben veel respect voor de rauwe werkelijkheid waarin het leger moet opereren, sport is natuurlijk een compleet andere dimensie. Dat beseffen we heel goed. Toch gaan wij veel aan elkaar hebben. We hebben allebei veel kennis over fysieke en mentale weerbaarheid in extreme omstandigheden. De afgelopen dagen zijn we gestart met de samenwerking."

Generaal Mart de Kruif 
De Commandant van de Koninklijke Landmacht ziet ook het grotere belang. “Het team LottoNL-Jumbo en de Landmacht moeten allebei het beste uit hun mensen halen om te winnen. Het is allebei topsport! We kunnen van elkaar leren en sterker worden. Daarmee maken we ook Nederland sterker. Topsporters zijn ook een voorbeeld voor de samenleving. Als zij het goed doen, krijgt de sport in de samenleving een impuls. Daar worden we allemaal beter van.”

Hierbij ook de link naar het filmpje (op Nos.nl) van de militaire training in Schaarsbergen.