Mike zal deze winter aan de start staan van enkele nationale veldritten. Tevens zal hij deelnemen aan het Nederlands kampioenschap op 10 januari. Hij begint op zondag 29 november in Hellendoorn op het parcours waar zes weken later ook het NK wordt verreden.

Na zijn rentree vertrekt Mike voor een eerste stage naar Spanje. Op 20 en 26 december staan Boxtel en Reusel op het programma. In het eerste weekend van januari volgt de laatste voorbereiding op het NK. Hij zal dan starten in Surhuisterveen of in Sint Michielsgestel. Na het NK vertrekt hij opnieuw voor een stage naar het buitenland.
Mike werd in 2013 in Louisville wereldkampioen bij de renners tot 23 jaar (beloften). De laatste veldrit waaraan hij deelnam was het WK in Hoogerheide in februari 2014. In de afgelopen winter brak hij zijn sleutelbeen en kwam hij niet meer toe aan crossen.
Mike: "Natuurlijk cross ik nog steeds graag. Maar ik doe slechts een paar nationale crossjes omdat deze goed passen in mijn voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. De eerste maanden van het nieuwe wegseizoen zijn voor mij belangrijk. Ik zal daarom niet deelnemen aan internationale wedstrijden."