Mike actief in slotfase vierde rit Tour de l’Eurométropole

De laatste rit in de Tour de l’Eurométropole van Mons naar Tournai over 154 kilometer moest de beslissing brengen in de klassementen. Nadat de vroege kopgroep was teruggepakt ontstond op twintig kilometer van de meet een interessante finale. Mike was bijzonder actief en zat eerst mee met een kopgroep van elf renners. Toen deze weer werd gegrepen zag hij nogmaals een kans om mee te glippen op 13 kilometer van de finish.

Mike: "Ja, het ging niet slecht. Ben in de aanval vooral meegegaan als waakhond voor Martijn Keizer, die tweede stond op drie seconden. We werden op het einde helaas toch ingelopen en ik kwam hopeloos vast te zitten met Tom van Asbroeck."

Daguitslag en eindklassement
In de rituitslag vinden we Mike terug op een 75e plaats. De vierde etappe werd gewonnen door de Zweed Jonas Ahlstrand (Cofidis), die Sondre Holst Enger en Raymond Kreder voorblijft in de sprint.

In het algemeen klassement pakt Alexis Gougeard vier extra seconden op Martijn Keizer en wint op een ijzersterke manier de Tour de l’Eurométropole. Mike wordt in het eindklassement negentiende op veertig seconden van de winnaar. In het jongerenklassement werd hij tiende.

Conclusie
"Vorm is gewoon prima, maar dit is de koers niet om dat te laten zien. Hopelijk zondag in Parijs-Tours wel", aldus Mike. Hij won het vorig seizoen deze herfstklassieker in de categorie van de belofte renners.

Back to Top