Sprint in tweede rit verliep beter, Mike twintigste

Onvrede was er donderdagavond na de eerste etappe van de Tour de l’Eurométropole, vooral over de voorbereiding van de sprint van Tom van Asbroeck. Hij zat op het beslissende moment niet op de goede plaats en was daardoor kansloos voor de etappezege. De sprint in de tweede rit verliep beter en Van Asbroeck werd zesde.

Quote sprinter Van Asbroeck
"Dat ging vandaag veel beter”, zei van Asbroeck na afloop van de tweede etappe van de rittenkoers. "De jongens hebben mij goed naar voren geloodst. Mike Teunissen was de laatste man in mijn treintje en ook hij deed het goed. Uiteindelijk werden we op het einde ingesloten, waardoor we toch nog wat terugzakten."
Mike zelf sprak van een saaie dag, waarbij het wachten was op de sprint. "Het was opnieuw chaos in de sprint en het lukte niet om Tom goed af te zetten. Morgen opnieuw proberen."

Daguitslag
De Belgische sprinter Jonas van Genechten (IAM Cycling) won de rit door Jurgen Roelandts en Louis Verhelst te verwijzen naar plaats twee en drie. In het algemeen klassement staat Alexis Gougeard nog steeds aan de leiding. Mike steeg twee plekken en staat nu negentiende op 38 seconden van de leider.

Back to Top