Eerste rit in l’Eurométropole wel nerveus, niet spectaculair

De eerste etappe in de Tour de l’Eurométropole gaf weinig spektakel. De zes vroege vluchters werden ruim voor de meet terug gepakt. In de laatste twintig kilometer ontsnapten nog eens acht renners. LottoNL-Jumbo had niemand mee en moest dus meewerken in de achtervolging. Naast Mike deden Moreno Hofland en Twan Castelijns achtervolgingswerk, waarna in de massasprint werd gereden voor Tom van Asbroeck.

Mike: "In de sprint kwam Tom opgesloten te zitten en reden we geen uitslag. Morgen nieuwe kansen! In de koers hebben we het ook nog geprobeerd met de wind, maar daarvoor waaide het toch te weinig. Het zorgde wel voor een nerveuze rit."

Klassementen
In de rituitslag werd Mike 29e en was de tweede LottoNL-Jumbo renner achter van Asbroeck (18e, red.). De rit werd gewonnen voor Jens Debusschere van het Belgische Lotto-team. In het algemeen klassement blijft Alexis Gougeard de leider voor Martijn Keizer. Mike behoudt ook zijn eenentwintigste plek in de rangschikking.

Tweede etappe
Vrijdag komt er een nieuwe kans voor de sprinters als de tweede etappe van de Tour de l’Eurométropole naar verwachting weer in een massasprint eindigt. "We rijden morgen naar de Belgische kust en daar wil het nog weleens waaien", zegt ploegleider Erik Dekker. "Maar normaal gesproken eindigt het in een massasprint. Wij moeten nu gaan kijken waar het vandaag fout ging, zodat we ons morgen kunnen revancheren."

Back to Top